Labdarúgó NB II.

2017.10.06. 15:06

Prukner László csapata lesz a BFC Siófok ellenfele

Az újonc, a tabellán tizenhatodik Prukner László vezette Budafokot fogadja a kieső helyen álló BFC Siófok vasárnap, 17 órakor. A balatoniak számára itt az újabb esély, hogy az első forduló óta tartó, tíz nyeretlen meccsből álló negatív sorozatuknak végre véget vessenek.

Keszthelyi Zoltán

Optimizmusra adhat okot, hogy a Disztl Lászlót váltó új tréner Varga Attila vezetőedző irányítása mellett Szolnokon újra egységes, szervezett csapat benyomását keltették a balatoniak. A hat eddigi hazai bajnokira kilátogató és az 540 perc alatt mindössze három siófoki gólt látó szurkolók számára pedig külön érdekes lehet, hogy még ziccerekig, kapufáig is jutottak Elekék a Tisza partján.

Talán ezek után a Budafok ellen sikerül újra betalálniuk saját közönségük előtt, amire már 251 perce nem volt példa. Egy góllal nagy lépést tennének a balatoniak a három pont megszerzése felé, aminek begyűjtése persze nem lesz egyszerű feladat. Az ellenfél – a bajnok Honvédot elhagyó Dusan Vasziljevicset leigazoló, a korábbi magyar válogatott Filkort is soraiban tudó – Prukner László vezetőedző együttese lesz.

A Budafok öt idegenbeli meccsén öt pontot szerzett, annyit, mint hazai pályán. Nincsenek persze nagy formában, hisz a legutóbbi négy bajnokin mindössze két pontot szereztek, ám mindkettőt vendégként. Egyet Mosonmagyaróváron, egyet Zalaegerszegen, az utóbbi ellen a 88. percben még két góllal vezettek. Nem lehet tehát lebecsülni az ellenfelet, ám ezúttal a győzelem esélye ott van Fehérék előtt, akiktől öt dolgot kért az új tréner Varga Attila; alázatot, akaratot, küzdeni tudást, győzni akarást és tudatosságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában