Motokrossz

2017.10.16. 13:46

Szvoboda Bence csapatban is bajnok

A 25 éves somogyi motokrosszversenyző vitte a hátán a HTS Team-et. Hibátlan volt Tápióbicskén, így csapata ötödször is Magyarország legjobbja lett.

Sonline

A motokrossz versenyszezon minden évben a nagy presztízsű csapatversennyel zárul, ahol háromfős alakulatok mérkőznek meg egymással. A versenyzők egyéni helyezései összeadódnak, így alakul ki a végső sorrend három futam után. Minden évben nagy érdeklődés övezi ezt az eseményt, ahol nem csak hazai versenyzők és csapatok, hanem külföldi vendégszereplők is elindulhatnak.

Idén a hazai motokrossz egyik fellegvára, Tápióbicske adott otthont a csapatversenynek. Kiemelkedő szezont tudhat magáénak a somogyi krosszos, hiszen Csehországban megszerezte a bajnoki címet, amiért hét éve dolgozik, és nemzetközi szinten további jó eredményeket ért el. Ez az eredménylista most kiegészült a csapatbajnoki címmel.

Tápióbicskén Szvoboda minden edzést és futamot megnyert, amiben elindult, ezzel a teljesítménnyel pedig felvezette csapatát a dobogó legmagasabb fokára. Szvoboda mellett csapattársa, Hugyecz Erik (25) is nagyot motorozott, egy első és egy harmadik helyezéssel járult hozzá a sikerhez, a versenyt sérülten vállaló harmadik versenyző, Varga Imre (17) pedig egy harmadik és egy hatodik helyezéssel biztosította be a HTS Team első számú csapatának győzelmét.

– Áldás számomra ez az év, pályafutásom legsikeresebb szezonja volt – kezdi az évértékelést a bajnok. – A dobogó legmagasabb fokán, sérülés nélkül mondhatok neki búcsút. Idén 23 versenyen indultam, amiből 13-at megnyertem, és csak 7-en nem tudtam dobogóra állni. A csapattársaim is minden elismerést megérdemelnek, mert a végéig küzdöttek, nélkülük én egyedül kevés lettem volna ehhez a diadalhoz. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki részese volt az idei szezonomnak. Most már tényleg elérkezett a pihenés ideje, de fél szemmel már 2018-ra tekintek, mert szeretnék még ennél is sikeresebb évet zárni jövőre.

A HTS Team ötödik alkalommal hódította el a csapatbajnoki serleget, ezzel beérte a győzelmi örökranglistán a hazai motokrosszozás két legendás, már megszűnt egyesületét, a Surján SE-t és a Kawasaki Magyarország SE-t. A tápióbicskei dobogón a Motoaction Monpet Team, és a HTS Team második számú alakulata ünnepelhetett.

MAMS Motokrossz csapatverseny, végeredmény:

1. HTS Team I. (Varga Imre, Hugyecz Erik, Szvoboda Bence) – 15 pont

2. Motoaction Monpet Team (Roland Edelbacher, Szőke Márk, Vaclav Kovar) – 21 pont

3. HTS Team II. (Jakob Kristóf, Kerese Gábor, Kiss Márk) – 51 pont

4. Varmodo MK Svédország (Elias Thor, Daniel Helström, Martin Kaller) – 55 pont

5. DSF Extrém SE (Denis Polas, Pergel Márk, Déczi Balázs) – 55 pont

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában