Labdarúgó NB II.

2017.11.05. 18:54

Három pont! Hazai pályán győzött a BFC Siófok

Ismét győzött a BFC Siófok: a Balaton-parti együttes a Soroksár SC csapatát győzte le hazai pályán.

Keszthelyi Zoltán

BFC Siófok–Soroksár SC 2–1 (1–0)

Siófok, Városi Stadion, 200 néző. Vezette: Radványi Ádám (Huszár Balázs, Király Zsolt)

Sima meccsnek tűnt, hiszen kétgólos előnybe kerültek két perce alatt – igaz volt közte egy szünet – a balatoniak két Petneházi-pontrúgásnak köszönhetően. Miután a vendégek semmi veszélyt sem jelentettek a siófoki kapura úgy tűnt, ezzel vége is a találkozónak... Nem így történt: Lipcsei Péter kettős cseréje felrázta a vendégeket, Gera Dávid óriási helyzetet hagyott ki, pontosabban Balajcza remekül védett, ám egy perc múlva jött a gól! Szinte hihetetlen, ez már a tizenhatodik forduló volt és mindössze hármat sikerült lehozniuk gól nélkül a balatoniaknak. Ezúttal Opavszkyt verték meg a bal oldalon a beadást pedig Frőhlich fejelte négy méterről a kapuba a siófoki védők között.

A folytatás tartogatott izgalmakat siófoki szempontból, Tamási lökete szinte súrolta a bal kapufát, igaz Bévárdi beadás utáni Hidvégi fejesével – amit remekül védett Kovács – a hazaiak is lezárhatták volna a találkozót. A meccs jelenete a jól teljesítő Bévárdié volt, aki az 56. percben szinte az egész soroksári térfélen végig vitte a labdát, sorra cselezve ki a vendég védőket, ám lövése mellé ment.

Varga edzővel már másodszor nyert az együttes, vele hat mérkőzésen már hét pont a mérleg, vagyis lépegetnek előre a balatoniak. A nagy lépés persze az lenne, ha végre vendégként is elkezdenék a pontok gyűjtögetését, mondjuk a következő fordulóban a Tiszaújvárosban, a Kazincbarcika ideiglenes otthonában.

– Hatvan percig futballoztunk, harmincat küzdöttünk, ez az összegzése a meccsnek – mondta Varga Attila, akinek együttese egymás után második sikerét aratta, melynek értékét növeli, hogy Gál hiányában érték el. A játékos jövő héten újra edzésbe állhat a tréner szerint.

BFC Siófok: Balajcza – Opavszky (Szilágyi – 79.p.), Fehér Zs., Lorentz, Hidvégi – Farkas N. (Tamaskó – 78.p.), Petneházi, Lázár Zs., Nagy D. – Bévárdi (Balogh B. – 90.p.), Elek B. Vezetőedző: Varga Attila.

Soroksár SC: Kovács D. – Gárdos, Gyömbér, Dvorschák, Valencsik – Albert Á. (János N. – 85.p.), Tamási Zs., Derekas (Gera D. – 56.p.), Csillag D. (Pál A. – 56.p.) – Frőhlich, Lakatos. Vezetőedző: Lipcsei Péter.

Gólszerzők: Lorentz (45+1.p.), Elek B. (48.p.), Frőhlich (61.p.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában