Labdarúgó NB II. – előzetes

2017.11.03. 15:21

Varga Attila egykori csapata ellen küldi harcba a BFC Siófokot

A bajnoki tabellán tizenkettedik Soroksárt fogadja az újabb három pont reményében a BFC Siófok a labdarúgó NB II.-ben vasárnap, 16 órakor.

Keszthelyi Zoltán

Pikáns összecsapás lesz, hisz a házigazdák vezetőedzője Varga Attila korábban a Sori trénere is volt, amit feljuttatott a másodosztályba, ám az eredményes munka ellenére is megváltak tőle. Varga Attila szerint „akasztott” ember volt és csak idő kérdése volt, mikor rúgják ki. Hosszú idő eltelt a történtek óta, ám vélhetően így is különleges mérkőzés lesz számára, ráadásul nagyon fontos is miután a kieső helyen álló Siófoknak égető szüksége lenne a három pontra.

Ennek megszerzésére ráadásul reális esély is van, hiszen Lipcsei Péter együttese nyolc eddigi idegenbeli bajnokijából mindössze a mosonmagyaróvárit tudta megnyerni, ráadásul vendégként ezeken csak hat gólt szereztek. Talán most újra sikerül lehozni egy bajnokit kapott gól nélkül a somogyiaknak. Különösen annak tudatában, hogy a Soroksár sem szórja a gólokat, hiszen csak hárommal szereztek többet, ám mégis tizenegy ponttal több van nekik. Ennyit számít egy jobb védekezés.

A balatoniak például legutóbbi négy bajnokijuk mindegyikén betaláltak, ám ebből csak egyet nyertek meg, egyszer pedig döntetlent játszottak és kétszer – nyert helyzetből – kikaptak két hajrában kapott góllal. A gólok tehát jönnek Petneháziéktól, a pontok már kevésbé.

A Sori ezzel szemben 193 perce nem szerzett gólt, pedig a legutóbbi fordulóban két büntetőt is rúghattak a Kisvárdának, sőt két vereséggel a hátuk mögött várják a siófoki találkozót. Nincsenek tehát a legjobb formában, amit jó lenne kihasználni a balatoniaknak az elszórakozott Budaörs és Dorog mérkőzések után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában