kosárlabda NB I/A

2017.12.12. 20:46

Az Alba Fehérvár is legyőzte a Kaposvári KK-t

Zsinórban hatodik vereségét szenvedte el a Kaposvári KK csapata az NB I./A csoportos férfikosárlabda-bajnokságban.

Kun Zoltán

Alba Fehérvár–Kaposvári KK 73–64 (19–19, 23–17, 15–12, 16–16)

Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok, 1400 néző, vezette: Földházi T., Ádám J., Mészáros B.

Mindkét oldalon akadtak sérültek, így a Alba Fehérvárnál Luka Markovics, valamint Kovács Ákos, míg a vendégeknél Blaskovits és Papp Péter is kihagyta a találkozót. Az első fordulóból a fehérváriak kérésére elhalasztott összecsapáson azok is szerepelhettek, akik az eredeti időpontban nem voltak leigazolva, vagy éppen a másik fél együttesében álltak alkalmazásban.

Kihagyott hazai lehetőségekkel kezdődött a találkozó, melynek első pontjait Dunn szerezte. Ivosev öt egységnyit termelt, így már 0–10 állt az eredményjelzőn, és a lepattanókat is jól szedték a vendégek. Keller Ákos és Lóránt dupláival kezdte meg a felzárkózást az Alba Fehérvár, amely pillanatok alatt kiegyenlített. Ezt követően fej-fej mellett haladtak a csapatok, és 19–19-el zárult a negyed.

A folytatásban is kemény küzdelmet vívtak a somogyiak, a negyed feléig Dunn szinte hibátlanul dobott. Sajnos távolról ezúttal is elmaradtak az eredményes kísérletek, emiatt pedig előnyt szerzett az Alba Fehérvár. Az épp tőlük Kaposvárra igazoló Tóth Péter triplájával sikerült 36–36-ra egyenlíteni, de Hill két triplája a hazaiakat lendítette tovább.

A nagyszünet után Spica, Evans és Ivosev duplái hozták közelebb a somogyiakat, de néhány figyelmetlenséget ismét azonnal megbüntetett az Alba Fehérvár. Percekig nem született újabb kaposvári pont, így a záró szakaszt 57–48-al kezdhette az Alba. Hendlein a negyedik tripla-kísérletét is elhibázta, míg a túloldalon Trevis pontosan célzott hasonló szituációban. Öt perccel a vége előtt 65–55 volt az eredmény, a végjátékban pedig 67–60-ig jöttek fel a somogyiak. Dzunics edző időkérését követően azonban Mohammed kosara végleg eldöntötte a csatát.

Alba Fehérvár: Hill (15/6), Simpson (18/12), Harris (7), Lóránt (7), Keller Á. (6). Csere: Mohammed (9/3), Horton (11), Filipovity M. (-), Keller I. (-). Vezetőedző: Dzunics Braniszlav. Edző: Góbi Henrik.

Kaposvári KK: Dunn (17), Evans (9/3), Ivosev (12/3), Hendlein (4), Spica (15). Csere: Tóth P. (5/3), Baki (2), Hock (-), Bogdán B. (-). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

Jók: Keller Á. Hill, Horton, illetve Dunn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában