RÖPLABDA MAGYAR KUPA/NŐK

2017.12.23. 14:33

A Békéscsaba kiejtette a kupából a Kaposvárt

Kikapott a Békéscsaba csapatától, így kiesett Röplabda Magyar Kupából az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem.

Fenyő Gábor

Linamar-Békéscsabai RSE–1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 3–0 (7, 15, 20)

Békéscsaba, Városi Sportcsarnok, 800 néző. V: Soltész, Mezei.

A nyitójátszmában még túlságosan is megilletődött volt az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttese. Folyamatosan nőtt a különbség a két csapa között, s a játékrész végére csupán hét pontig jutottak a vendégek. Azt azért ne felejtsük, hogy előtte közel 400 kilométernyit buszoztak, vagyis aligha lehettek frissek.

A második szettben már próbálták felvenni a fordulatszámot a somogyiak, a harmadik, utolsó felvonásban pedig végig a bajnoki címvédő és Magyar Kupa-győztes Linamar-Békéscsabai RSE nyomában voltak, ám a játszmagyőzelemre így sem volt esély.

A címvédő Linamar-Békéscsabai RSE csapata kettős győzelemmel, 6–1-es játszmaaránnyal jutott a legjobb négy közé, ahol a Penta-Gödöllői RC–Jászberényi RK párharc győztese vár majd rá (az első találkozót Gödöllőn 3–0-ra nyerték a jászberényiek, a visszavágót pedig január 6-án rendezik). A másig ágon a Fatum-Nyíregyháza és a Bp. Vasas-Óbuda csap majd össze egymással (a nyírségiek az újonc Szombathelyi Haladást verték oda-vissza sima 3–0-ra, míg a Vasas mindkétszer nagy csatában, 3–2 arányban múlta felül az MTK-t).

Linamar-Békéscsabai RSE: Mlinar, Fresco, Dobi, Ivanovics, Koseková, Pekárik. Csere: Molcsányi (liberó), Szpin, Szedmák, Petrenkó, Ludmán. Vezetőedző: Alberto Salomoni.

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem: Fábián F., Iricanin, Araujo, Sitkey, Horváth A., Leidgeb. Csere: Csitári V. (liberó), Kanizsai (liberó), Lutter L., Szívós I., Harmath, Kocsi, Vojnic-Purcar. Vezetőedző: Zarka Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában