RÖPLABDA NB I./NŐK

2017.12.02. 21:45

Háfra Dominika megsérült, érte is játszottak a társai

A Vasas-veréssel eldőlt, hogy az alapszakasz utolsó két fordulójának eredményeitől függetlenül a Zarka Péter vezette 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem a felsőházi rájátszásban, azaz a legjobb hat között folytathatja majd januártól.

Fenyő Gábor

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem–Bp. Vasas-Óbuda 3–1 (21, –23, 18, 19)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 400 néző. V. Adler, ifjabb Szabó P.

Visszafogottan fogalmazva valóban nincs csúcsra járatva ez a Bp. Vasas-Óbuda. A nyitójátszmában – már ha a krónikás jól számolta – tucatnyi ponttal ajándékozták meg a házigazda kaposváriakat, s ebből öt nyitásrontás volt. Ez persze még kevés lett volna a szettnyeréshez. A feladó Lutter Liza igazi karmester módjára „dirigálta” a csapatát, a liberó Csitári Virágtól most is nem egy káprázatos labdamentést láthattunk, Háfra Dominika bombái után pedig szakadt a parketta és robbant a csarnok. Igazi csapatként dolgozott az 1. MCM-Diamant társulata, amely a végjátékban állva hagyta nagy nevű ellenfelét.

A második felvonásban is sokáig a hazaiak diktálták a tempót – a mezőny legjobbja, a brazil Debora Ribeiro Araujo és Kanizsai Dorottya nagyon fontos pontokat szerzett –, ám a hajrában felzárkóztak az amerikai, olasz, szlovák és bosnyák légióssal felálló vendég fővárosi piros-kékek. 21–21 állt az eredményjelző táblán, amikor egy hazai támadásnál Háfra Dominika rosszul fogott talajt, s kiment a térde. Ölben vitték le a pályáról, majd mentő jött a játékosért. A kényszerű közjáték a kaposváriakat zavarta meg jobban, így majd egy órányi küzdelem után lényegében minden kezdődhetett elölről.

A folytatásban aztán valami olyasmit láthattunk, amit a Linamar-Békéscsabai RSE elleni Magyar Kupa-találkozón már átélhettünk. Zarka Péter mester a betegségből lábadozó, a Békéscsaba elleni fellépést kihagyó szerb légiós Nevena Iricanint, továbbá Horváth Alexandrát és Sitkey Mariannt is harcba küldte, s mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne, a cserék elkezdték termelni a pontokat.

Hosszú és látványos labdameneteket láthatott a publikum, amelyből rendre a házigazdák kerültek ki győztesen. Ha keresünk-kutatunk, tán akkor sem találtunk volna idegesebb embert a Vasas-Óbuda edzőjénél, Jókay Zoltánnál. Kiabált-üvöltött a játékosaival, dühösen belerúgott a székbe; alighanem ő is érezte, hogy ez a meccs elment.

A negyedik, utolsó felvonásban félő volt, hogy a kaposváriak kiütik a Vasast. A hajrában kerek 10 pontra nőtt a különbség, a végén azonban három játszmalabdát is hárítottak – nem mintha különösebben osztott-szorzott volna... –, majd Leidgeb Noémi gondolt egyet, s lezárta a 101 perces csatát.

Hogy miben volt jobb a kaposvári együttes, azt hosszasan lehetne elemezni, az azonban tény: hosszú a kispadunk. Háfra Dominika sérülés miatt kivált a játékból – az MR-vizsgálat dönti el, mennyire súlyos, s mik a további teendők –, ám ezután sem volt lyukas pontja a csapatnak.

A szombati Vasas-veréssel eldőlt, hogy az alapszakasz utolsó két meccsétől függetlenül (utazunk az MTK-hoz, majd hazai évzáró a Fatum-Nyíregyházával) az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem a felsőházi rájátszásban, azaz a legjobb hat között folytathatja majd januártól. Ami pedig Háfra Dominika sérülését illeti, bízunk benne, hogy nagyobb volt az ijedtség, mint a baj. Kívánjuk, hogy minél előbb újra láthassuk őt a pályán!

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem: Lutter L. (3), Araujo (16), Harmath (1), Háfra (7), Kanizsai (6), Leidgeb (10). Csere: Csitári V. (liberó), Fábián F. (–), Horváth A. (8), Iricanin (12), Sitkey (3), Kocsi (–). Vezetőedző: Zarka Péter.

Bp. Vasas-Óbuda: Vietti (3), Török K. (9), Bodovics(4), Simic (14), Konstelanska (10), Haneline (16). Csere: Juhár (liberó), Durst (–), Papp O. (3), Mihály D. (1). Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában