Labdarúgás

2017.12.08. 16:30

Herczeg Erik: nem a Rákóczinak, hanem a Rákócziért dolgozunk

Az első helyen zárta az NB III. Nyugati csoportjának őszi szezonját a Kaposvári Rákóczi FC labdarúgócsapata. A somogyi klub félévét Herczeg Erik, a Kaposvári Rákóczi FC ügyvezető-elnöke értékelte.

Klein Péter

A hetedik fordulót követően edzőváltás történt a somogyi klubnál, Artner Tamás helyére Waltner Róbert érkezett. Utóbbival sikerült élre állniuk a kaposváriaknak, akik egyértelműen a feljutást tűzték ki célként.

– Szükséges volt az edzőváltás?

– Úgy érzem, igen. Az, hogy az első helyen állunk megerősíti, hogy jó a döntést hoztunk. Döcögősen kezdődött a bajnokság, nem volt megfelelő kapcsolat az akkori vezetőedző és a játékosok között – felelte Herczeg Erik, a Kaposvári Rákóczi FC ügyvezető-elnöke. – Reméltük, hogy ez idővel megoldódik, de megmaradt a görcsösség a csapaton, ezért döntöttünk az edzőváltás mellet. Waltner Róbert irányításával látszik a fejlődés. Megváltozott a játékosok mentalitása, s a várt az eredmények is jöttek, leszámítva az Ajka és a Csepel elleni összecsapásokat. Az a motiváltság, ami jellemezte Waltner Róbert labdarúgó pályafutását az edzőként is megvan. Ért a játékosok nyelvén, képes tűzbe hozni őket, ugyanakkor igencsak szigorú vezető, s jól megtalálja a kettő közti összhangot. Remek a csapategység, s az külön öröm, hogy a Rákóczi volt labdarúgói alkotják a szakmai stábot.

– Amennyiben sikerül a feljutás, már pro licenccel rendelkező edzőt kell kinevezni a csapat élére. Vannak már erre irányuló tervei?

– Szakaszokra osztottuk a bajnokságot – mondta Herczeg Erik. – Az őszi fele lezárult, a tavaszra kitűzött cél pedig az, hogy jussunk fel. Ezzel a nemes feladattal Waltner Róbertet, s jelenlegi szakmai stábot bíztuk meg. Megvannak a terveink az NB II-re, de ennyire még ne ugorjunk előre. Egyelőre a feljutásra koncentrálunk. A megyei első osztály megnyerése után két évet adtunk arra, hogy másodosztályú legyen a csapat, mivel az átszervezések miatt igen erőssé vált az NB III., s nagy különbség van az osztály között. Ráadásul az első évben egy miden szempontból nagyon erős Győrrel is fel kellett vennünk a versenyt.

– Mennyire nehéz működtetni egy klubot a harmadosztályban?

– Kicsi, de hatékony Rákóczit próbálunk építeni – hangsúlyozta Herczeg Erik. – Jelenleg öten dolgozunk a gazdasági és a humán részen, emellett van a szakmai stáb. Nem a Rákóczinak, hanem a Rákócziért dolgozunk, ez a mottónk. Úgy működünk, mint egy színház. Hét közben mindenki teszi a dolgát, hétvégén pedig jön az előadás, amikor fellibben a függöny, akkor mindennek működnie kell, s eddig úgy érzem, erre nem lehet panasz. A megújult stadionban mindenkit a legmagasabb szinten igyekszünk kiszolgálni.

– Várható játékosmozgás a télen?

– Egy-két labdarúgó igazolása tervben van, de mivel igen szigorú költségvetéssel dolgozunk, ezért távozók is lesznek – mondta Herczeg Erik. – A végleges játékoskeretet már decemberben szeretnénk kialakítani, hogy az alapozás során még jobban összekovácsolódjon a társaság. Februárra tervezünk egy külföldi edzőtábort, ahol nemzetközi mérkőzésekkel hangolunk majd a bajnokság tavaszi felére. Emellett pedig a Péccsel, a Szentlőrinccel és a Zalaegerszeggel megmérkőzünk a felkészülési időszak alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában