Videók!

2017.12.01. 20:00

Rúdtáncosok és medúzák: látványban nem volt hiány a fesztiválon

Akár már a rendezvény előtt is papírra vethettük volna: a sorrendben 18. Kaposvári Látványsport Fesztivál is visszhangos sikert arat. A sorszámhoz igazodva 18 produkciónak örülhetett-tapsolhatott a lelkes publikum, a különböző formációk tagjaként pedig 246-an léptek pódiumra.

Fenyő Gábor, Böcz Zoltán

Hagyomány már, hogy december első pénteki napján rendezik a Kaposvári Látványsport Fesztivált, amely már a 18. volt a sorban. Az idei megmozduláson stílszerűen 18 produkciót láthatott a nagyérdemű, s összesen 246-an léptek pódiumra. A fesztivál felvezetéseként köszöntötték azokat, akik idén aranyérmet szereztek az országos látványtánc-bajnokság különböző korosztályaiban és formációiban, illetve dobogóra állhattak az Európa-bajnokságon. Egymás után szólították színpadra a Ametiszt Tánc SE, a Bódis-Nagy Katinka Táncstúdió, a Crystal SC és a Team Kaposvár SK reménységeit. A száznál is több kaposvári (látvány)táncos csak ebben az évben 21 ob-aranyat és 17 Eb-címet gyűjtött össze.

A szakavatott zsűri – a soraiban a sonline.hu szerkesztőjével, Molnár Gáborral – kilenc produkciót jutalmazott arany minősítéssel, s ugyanennyi ezüstöt érdemelt ki.

Aranyminősítés: Kapos Dynamic SE: Ellentétek (a felkészítő Ledniczky Patrícia); Crystal SC: Bob és Bobek a cirkuszban (a felkészítők Orosz Zsuzsa és Horváth Rebeka); Munkácsy Mihály Gimnázium: Miből lesz a cserebogár (a felkészítő Oláh Dóra); Nita Dance Club: Dreamers (a felkészítők Rostás Csilla és Vas-Imre Norbert); Bakó-Sas Fitness SE: Playing chess (a felkészítők Bakó Sas Médea és Forgács Petra); Nita Dance Club: Tenderness (a felkészítő Rostás Anita); Team Kaposvár SK: Secret (a felkészítők Farkas-Balázs Barbara és Falvai Dániel); Ametiszt Tánc SE: Police Women (a felkészítő Simonyi Hornyák Hajnalka); Bakó-Sas Fitness SE: Babák tánca (a felkészítők Bakó Sas Médea és Forgács Petra).

 

Ezüstminősítés: Chameleon Poledance: Sherlock és Watson (a felkészítő Bence-Kiss Krisztina); Team Kaposvár SK: Indián vízió (a felkészítők Farkas-Balázs Barbara és Falvai Dániel); Ametiszt Tánc SE: Újra itt a nyár (a felkészítő Simonyi Hornyák Hajnalka); Mikrokozmosz Művészeti Iskola: Waltz (a felkészítő Simonyi Hornyák Hajnalka); Takács Amarilla Táncstúdió: Albatraoz (a felkészítők Takács Amarilla és Antal Katinka); Bódis-Nagy Katinka Táncstúdió: Játékbolt (a felkészítő Bódis-Nagy Katinka); Crystal SC: A tenger titkai (a felkészítők Takács-Békési Zsanett és Juhász Kata); Honvéd Utcai Tagiskola: Cheerladers (a felkészítők Kaszás Levente és Bognár Alexandra); Kisfaludy Utcai Tagiskola: Dance girls (a felkészítő Simonyi Hornyák Hajnalka).

A produkciók egy része itt megtekinthető a fellépés sorrendjében

Az idei gálán újabb 10 taggal bővül a Kaposvári Látványsport Fesztivál Aranyklubja. Az illusztris társaságnak azok lehetnek a tagjai, akik már hatszor felléptek a fesztiválon. Az új „aranyembereknek” Szerb György ötletgazda adta át a különdíjakat.

Az Aranyklub új tagjai: Faludy Petra, Ferstek Nóra, Kiss Adél, Kiss Petra és Róth Dominika (valamennyien Ametiszt Tánc SE), Puska Dóra és Ripli Zsófia (mindketten Team Kaposvár SK), Farkas Csenge és Szabó Violetta (Munkácsy Mihály Gimnázium), valamint Böröcz Dorka (Nita Date Club).

Aranyhalmozók

A Kaposvári Látványsport Fesztiválon köszöntötték azokat – így (is) megalapozva az amúgy is jó hangulatot –, akik ebben az évben aranyéremmel térhettek haza az országos látványtánc-bajnokságról, s az Európa-bajnokságon is jutott nekik érem. Nem kevesen voltak... Az Ametiszt Tánc SE (a felkészítő Simonyi Hornyák Hajnalka), a Bódis-Nagy Katinka Táncstúdió (a felkészítő Bódis-Nagy Katinka), a Crystal SC (a felkészítők Takács-Békési Zsanett és Horváth Rebeka), valamint a Team Kaposvár SK (a felkészítők Farkas-Balázs Barbara és Falvai Dániel) száznál is több (látvány)táncosa 2017-ben összesen 21 ob-aranyat és 17 Eb-címet (hét ezüst és egy bronz társaságában) gyűjtöttek össze.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában