Vízilabda ob I., férfiak

2017.12.15. 22:18

Vereséggel zárta az évet a Kaposvári VK

Az olimpiai bajnokokkal teletűzdelt, bajnoki címre törő Ferencváros-PQS csapata ellen zárta az évet a Kaposvári VK OB I.-es vízilabdacsapata. Az A csoport első fordulójából elhalasztott mérkőzésen a fővárosiak végül magabiztos sikert arattak.

Klein Péter

Kaposvári VK–Ferencváros-PQS 7–17 (1–4, 3–6, 1–6, 2–1)

Kaposvár, 160 néző. Vezette: Marosvári A., Bene P.

Nem tartozik egy súlycsoportba a két együttes, hiszen a fővárosiak Szirányi Balázs, Jansik Szilárd, Manhercz Krisztián és Madaras Norbert találataival könnyedén szereztek négygólos fórt, melyre Tóth Kristóf centergólja volt a szépségtapasz.

A világbajnok Vámos Márton találataival indult a második etap, a kettő között pedig Nikola Giga zúdította a felsőlécre labdát, elrontva ezzel a hazaiak első emberelőnyős támadását. Pataki Gergely ziccerét pedig védte Vogel Soma, így nem tudott felzárkózni a Kaposvár.

Vámos Márton újabb bombája után Juhász-Szelei Norbert lövése csorgott be a bal alsóba, de ekkor már hat volt közte. Dobos Dávid és Palotás Sámuel révén faragott hátrányából a somogyi gárda, azonban Pohl Zoltán a szünetre visszaállította a hatgólos vendégelőnyt.

A fordulás után Jansik Szilárd kétszer is bevette a frissen beállt Nemes Balázs kapuját, de Vámos Márton is tovább növelte góljai számát. Hazai részről Pataki Gergely iratkozott fel a gólszerzők közé, majd a válogatott kerettag, Sántavy Mátét cserés kiállítása tüzelte fel a kaposvári uszoda hangulatát.

Az utolsó negyedben Nemes Balázs parádézott a kapuban. A másik kapu előtt pedig Dobos Dávid és Juhász-Szelei Norbert gondoskodott arról, hogy csökkenjen a fővárosiak előnye. A kaposváriaknak Nemes Balázs kiemelkedő teljesítményének köszönhetően sikerült megnyerniük az idei év utolsó bajnoki mérkőzésének negyedik negyedét.

Kaposvári VK: Krémer – Juhász-Szelei (2), Giga, Kovács O., Tóth K. (1), Lukács Á., Dobos D. (2). Csere: Nemes B. (kapus), Pataki (1), Sántavy, Palotás (1), Varga Zs., Németh B. Vezetőedző: idősebb Berta József.

Ferencváros-PQS: Vogel – Szirányi (1), Mitrovics (1/1), Varga D. (1), Jaksics, Jansik (3), Vámos (5/1). Csere: Nikics, Manhercz (2/1), Madaras (1), Németh T. (1), Pohl (1), Sedlmayer (1). Vezetőedző: Varga Zsolt.

Ötméteresek: – illetve 3/3.

Gól emberelőnyből: 6/4 illetve 5/3.

Kiállítás (végleg cserével): Sántavy (20. p.).

idősebb Berta József: – Ennyi van bennünk egy nagyon erős ellenféllel szemben. A második félidőben, Nemes Balázs beállásával felvettük a versenyt a Ferencvárossal.

Varga Zsolt: – Jól kezdtük a mérkőzést, határozottan és jól játszottunk. A harmadik negyedtől kicsit gyengült a helyzetkihasználásunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában