galéria

2018.01.31. 17:17

Elek duplájával győzte le a Monort a Siófok

A harmadik edzőmeccsét is megnyerte a BFC Siófok, mely ezúttal a harmadosztály keleti csoportjának veretlen a volt siófoki Berki Istvánnal felálló listavezetőjét győzte le egy kétszer harminc, illetve egy negyvenöt perces harmadokból álló mérkőzésen.

Keszthelyi Zoltán

A korábbi két – Pápa Preutz FC (NB III) és Zlate Moravce (szlovák I. osztály) elleni – edzőmeccseikkel ellentétben ezúttal azonban nem úszták meg kapott gól nélkül Varga Attila tanítványai. Két perccel a 105 perces játékidő letelte előtt találtak be a vendégek, akinek az első kétszer harminc percben jócskán akadtak lehetőségeik, ám vagy Balajcza védett, vagy a monori támadók hibáztak, így nem volt érdemtelen a találatuk. A találkozót a védekezései hibák mellett beárnyékolta Kozma sérülése, aki húsz perc után befejezte a találkozót. Jó hír viszont, hogy Elek Bence továbbra is tartja jó formáját, eddig mindegyik edzőmeccsén betalált, ezúttal kétszer is.

 

Erőss Csaba, illetve a kapus Kis Tamás Veszprémbe távoztak, előbbi kölcsönben utóbbi végleg, de Tóth Barna is vélhetően náluk folytatja – beszélt a csapat körüli változásokról Mihalecz István, a BFC Siófok szakmai igazgatója. – Kis távozásával a Vasas Kubala Akadémia fiatalja Benke András kapus is nálunk folytatja. Senic Milánnal viszont szerződést bontottunk, úgy tudom, német negyedik vonalban próbálkozik, Tamaskó pedig a Szeged 2011 játékosa lett. Nem mondanám, hogy kész a keretünk a „tengelybe” még várható egy-két igazolás.

A balatoniak két igazolása közül csak Vólent kapott lehetőséget a Monor ellen, Nemes ugyanis betegség miatt hiányzott, Bévárdi pedig az utánpótlás válogatott miatt hagyta ki a találkozót, melyen viszont ott volt Futó Zsombor, aki tette ezt tizenöt hónapos kihagyás után. Nagy előrelépés ez számára… A siófoki oldalon szerepelt még egy új név, Csibra Dánielé, aki a Vasas Kubala Akadémia fiatalja.

A balatoniak külföldön folytatják a felkészülést, február 2-10 közt a törökországi Side városában dolgoznak, ahol a tervek szerint három újabb felkészülési mérkőzést is játszanak.

BFC Siófok – Monori SE 4–1

BFC Siófok: Balajcza – Opavszky, Fehér Zs., Lorentz, Hidvégi – Berde, Gál – Kozma (Nagy D. – 27.p.), Farkas N., Kovács D. – Vólent. 60. perctől: Tajti – Kiss B., Opavszky, Csibra, Szilágyi – Lázár Zs., Futó – Nagy D. (Balogh B. – 85.p.), Petneházi, György N. – Elek B. Vezetőedző: Varga Attila.

Gólszerzők: Elek B. (2), Kovács D., Kiss B.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában