Röplabda NB I., nők

2018.01.14. 20:03

Szoros szetteket váltottak Nyíregyházán

Szoros meccsen 3–0-ra kapott ki az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem a Fatum-Nyíregyháza csapatától.

Fenyő Gábor

Fatum-Nyíregyháza–1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 3–0 (22, 19, 21)

Nyíregyháza, 500 néző. V.: Vári, Bátkai-Katona.

Bátor, türelmes játékkal kezdett az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttese a szabolcsi megyeszékhelyen, s jó darabig vezettek. A liberó Csitári Virág szinte minden ütést hárított, a brazil légiós Debora Ribeiro Araujo pedig fontos pontokat szerzett.

15–12 arányú kaposvári vezetésnél aztán elkapta azt a bizonyos fonalat a hat külföldi légióst és öt magyar válogatott játékost foglalkoztató Nyíregyháza, s miután egymás után öt pontot szereztek, Zarka Péter kénytelen volt időkéréssel megszakítani a játékot. A hajrában Araujo remek megmozdulásával még az 1. MCM-Diamant ment 22–21-re, ám ezután már csak a házigazdák voltak eredményesek.

A folytatásban aztán már több hiba csúszott a kaposváriak játékába, így a második szett közepén ellépett a Fatum-Nyíregyháza.

A harmadik, utolsó játékrészben is keményen tartotta a lépést ellenfelével a kaposvári együttes. 8–8-as állásnál négy pontot szerzett a Nyíregyháza, ám a somogyiak ezután is mindent elkövettek annak érdekében, hogy tapadjanak az ellenfelükre. Matic juttatta szett- és mérkőzéslabdához a csapatát, Villám pedig pontot tett a 78 percig tartó találkozó végére.

Pénteken ismét országjárásra indul az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem társulata, amikor is a bajnoki címvédő és Magyar Kupa-győztes Linamar-Békéscsabai RSE vendégei lesznek.

Fatum-Nyíregyháza: G. Francesco (4), Matic (16), Kalotai (9), Villám (13), Fernandez (4), Kalicanin (9). Csere: I. Francesco (liberó), Tóth F. (liberó), Kundrák (–). Vezetőedző: Horváth András.

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem: Fábián F. (1), Araujo (15), Sitkey (–), Iricanin (11), Kanizsai (5), Leidgeb (11). Csere: Csitári V. (liberó), Vojnic-Purcar (5), Lutter L. (–), Horváth A. (1), Harmath (1). Vezetőedző: Zarka Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában