KÉZILABDA NB I., férfiak

2018.02.25. 15:30

Egy pontot elhozott a Budakalász otthonából a Csurgói KK

Egy pontot szerzett a CYEB Budakalász otthonában a Csurgói KK csapata a Kézilabda NB I.-ben.

Huszár Hajnalka

CYEB Budakalász–Csurgói KK 25–25 (11–13)

Budakalász, 220 néző. V: Bacs, Bóna.

Fordulatokban és izgalmakban bővelkedő mérkőzésen megosztoztak a bajnoki pontokon a csapatok Budakalászon. Közel ötven szurkoló érkezett Csurgóról az OMSZK parkba, hogy szurkolásukkal is segítsék kedvenceiket céljaik elérésében. Mint Hanusz Egon a találkozó előtt elmondta, nem titkolt szándékuk az volt, hogy megszerezzék a győzelmet, és ezzel a két bajnoki pontot.

Ennek megfelelően parádés kezdést produkált a Csurgói KK mind védekezésben, mind támadásban. Balogh Tibor kapuját több mint hat perc után tudta bevenni a hazai gárda, és a félidő derekáig tartotta a négygólos előnyét a vendégegyüttes. A Budakalász nem adta fel, és lassan elkezdte lefaragni a hátrányát és Fekete Dávid góljával egy egységre zárkózott.

Bencze József azonban jól forgatta a csapatát és sikerült ismét ellépnie a somogyiaknak. A félidő hajrájában jobban kijött a lépés a hazaiaknak így csak kétgólos előnnyel vonulhatott a Csurgói KK a pihenőre.

A második játékrészt Fekete gólja indította, amelyre Kovacsevics felelt. Fekete nem állt meg a gólgyártással és vezérletével nemcsak felzárkózott, hanem a vezetést átvette a hazai gárda. A Budakalász gólgyártásába beszállt Józsa is így a második félidő közepén háromgólos volt a hazai előny.

Természetesen a Csurgói KK sem adta fel így az ötvenedik percben Vasic találatával sikerült az egyenlítés. A találkozó vége is fordulatosra sikeredett, hiszen a hazaiak újból elléptek két gólra, de a Csurgói KK Varjú és Oslak találatával ismét kiegyenlített. Az utolsó fél percben mindkét csapatnak volt lehetősége a gólszerzésre, de Cehte lövését védte Váczi, és a hazaiak időn túli szabaddobása elkerülte Balogh kapuját, így megosztozott a két csapat a bajnoki pontokon.

CYEB Budakalász: Váczi – Tóth Á. 3, Reznicek, Nagy B. 6, Berggren 3 (3), Mazák 2, Bohács 1. Csere: Boros (kapus), Czina, Józsa 3, Leimeter, Fekete D. 6, Sutka, Sinkovits 1. Vezetőedző: Forgács Gyula.

Csurgói KK: Balogh T. – Vasic 6 (3), Oslak 3, Hanusz 3, Hadziomerovic 1, Cehte 5, Kovacsevics 6. Csere: da Silva, Radjenovic, Josics, Szeitl, Jerebie, Vasvári, Pavlovics, Varjú 1. Vezetőedző: Bencze József.

Kiállítások: 8 perc, illetve 8 perc.

Hétméteresek: 3/3, illetve 5/3.

Mestermérleg

– Annak ellenére, hogy nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést egy remek találkozón vagyunk túl – mondta Forgács Gyula, a CYEB Budakalász mestere. – Sikerült visszajönnünk a meccsbe, így a második félidő újra nyitottá vált, és sikerült a vezetést átvennünk. Amikor azonban a Csurgó átállt nyitott védekezésre, ezzel nem tudtunk mit kezdeni és buta hibákat vétettünk. Sajnos ma jobbátlövő pozícióban nem találtuk magunkat, így igazságos a pontosztozkodás.

– Az első félidőt nagyon jól kezdtük – értékelt Bencze József, a Csurgói KK vezetőedzője. – Jó lett volna, ha nagyobb előnnyel fordulhatunk. A szünet után viszont a Budakalász nyújtott olyan teljesítményt, amire nehezen találtuk a válaszokat. Nagyon küzdöttünk, mindent elkövettünk, hogy újra nálunk legyen az előny, de ez csak a döntetlenre volt elegendő. Igazságos eredmény született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában