Vízilabda OB I.

2018.02.03. 21:37

Ezúttal négy góllal verték el a lilákat

Idei harmadik bajnokiját is behúzta az idősebb Berta József irányította Kaposvári VK társulata. A Bp. Vasas-Plaket SC és az újonc Szombathelyi Aligátor VUS elleni hazai siker után a sereghajtó újpestieket is elverték a fővárosban.

Fenyő Gábor

Bp. UVSE–Kaposvári VK 7–11 (2–4, 1–2, 2–3, 2–2)

Budapest, Hajós Alfréd Sportuszoda V.: Csanádi, Marjay.

Nem egészen két hónapja az első körben hazai környezetben kiütötte a Bp. UVSE egyletét a Kaposvári VK; a 13 hazai találatra csak öt válasz érkezett. Az idei első két (hazai) bajnoki fellépést behúzták Sántavyék, így aztán az újabb győzelem reményében utaztak el szombaton a fővárosba.

Az elején ráijesztett ellenfelére a házigazda újpesti alakulat, amely alig két perc alatt két gólos előnyt szerzett. Más kérdés, hogy a kaposváriak a következő két percben egyenlítettek, a második etapot pedig már ők várhatták két gólos előnnyel.

A folytatásban gyorsan tovább nőtt a vendég somogyi előny, a harmadik szakasz végére pedig már négy volt a különbség a két együttes között. A negyedik, utolsó nyolc perces felvonásban két gólnyit faragott hátrányán az UVSE, ám előbb Sántavy Máté, majd Varga Zsolt lövése újra visszaállította a találkozó végére a négy gólos különbséget.

A február 21-én esedékes utolsó fordulóban a Kaposvári VK a Debreceni VSE csapatát fogadja – a Vasas-Plaket SC az MKB-Euroleasing BVSC-Zugló vendége lesz –, s ha újra nyerne, nagy valószínűséggel a legjobb nyolc alakulatot tömörítő felsőházban folytathatná.

A szombati fővárosi találkozó minden bizonnyal örökké emlékezetes marad Csikós Gergely számára, aki ezen a meccsen esett át az NB I.-es tűzkeresztségen.

Bp. UVSE: Laboncz – Baksa B. (4/1), Keresztúri (1), Korényi, Vogel S., Major M., Tóth Z. Csere: Dala D. (2), Knézy M., Németh D., Rábavölgyi, Korbács, Szentesi. Vezetőedző: Németh Zsolt.

Kaposvári VK: Krémer – Sántavy (3), Juhász-Szelei (2), Kovács O. (1), Vindisch (1), Giga (1), Tóth K. Csere: Varga Zs. (3), Lukács Á., Pataki, Palotás, Csikós. Vezetőedző: idősebb Berta József.

Emberelőnyös helyzetből született gólok: 10/2, illetve 9/2.

Akciógólok: 4, illetve 9.

Ötméteresek: 1/1, illetve –.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában