Vízilabda

2018.02.09. 17:53

A legjobb nyolc közé pályázik a Kaposvári VK

A meglehetősen gyatrára sikeredett őszi szereplés miatt a legtöbben már „temettük” a Kaposvári VK alakulatát, ám az annál pazarabb új évi nyitánynak köszönhetően ismét látótávolságon belülre került a felsőházi rájátszás. Február 21-én, szerdán este lesz az év meccse Kaposváron, ahol minden kérdésre választ kapunk.

Fenyő Gábor

Az őszi szezon után – a két győzelem mellett nyolc vereség volt a Kaposvári VK mutatója – a legtöbben már „temették” az együttest, ám az edzőváltás felrázta a társaságot. Az idei három bajnoki fellépésén kilenc pontot gyűjtött az idősebb Berta József vezette kaposi egylet, s a február 21-én, szerdán esedékes utolsó fordulóban – amikor is a Debreceni VSE lép fel a somogyi megyeszékhelyen – dől el, melyik alakulat folytathatja majd a legjobb nyolc csapatot tömörítő felsőházi rájátszásban.

A kaposvári együttesnek mindenképpen le kell(ene) győznie az egy ponttal előtte álló debrecenieket, s mivel a piros-kékek jobbak az egymás elleni összevetésben, így a Vasas-Plaket SC-nek nem szabad(na) nyernie a fővárosi derbin az MKB-Euroleasing BVSC-Zugló ellenében.

– Megpróbáljuk minél jobban és hasznosabban kitölteni ezt a két és fél hetet – mondta idősebb Berta József, a Kaposvári VK mestere. – Csütörtökön Tatabányán játszottunk edzőmeccset, s a jövő hét közepén is elutazunk vagy ismét Tatabányára, vagy pedig Pécsre. Most meglehetősen foghíjasak voltunk, lévén az orrtörést szenvedett Dobos Dávid még mindig nincs teljesen rendben, Sántavy Máté a vállával bajlódik, s a montenegrói légiósunk, Nikola Giga is kénytelen volt kihagyni a tatabányai edzőmeccset, mivel a fülével vannak gondok.

Az viszont biztos, hogy a sorsdöntő Debreceni VSE elleni derbin az elszántsággal és az akarattal (egyik csapatnál) sem lesz hiány. Előre borítékolható, hogy a szurkolók is vevők lesznek az év meccsére. Könnyen megeshet, hogy a hétköznap és az esti 20 órás kezdés ellenére is szűknek bizonyul majd a Városi Fürdő, ám ez jelentse a legnagyobb gondot...

Az MKB-Euroleasing BVSC- Zugló már biztosította a helyét a felsőházban, ám abszolút nem mindegy a Vasas-meccs számukra, amelyet a kaposvári találkozóval egy időben játszanak majd. A csapatok ugyanis magukkal viszik a rájátszásba a bajnoki alapszakaszban elért egymás elleni eredményeiket. Márpedig a BVSC-Zugló a fővárosban nagy csatában egy góllal kikapott a Debrecentől, az első körben pedig megosztozott a pontokon a Vasassal. Minket viszont mindkétszer legyőztek, vagyis nekik az lenne a legideálisabb, ha a Kaposvári VK jutna be mellettük-mögöttük a csoport negyedik helyén.

Bíz(z)unk benne, hogy így fog történni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában