Röplabda NB I., nők

2018.02.09. 14:06

Nyolc légióssal érkezik Kaposvárra a Nyíregyháza

A trónkövetelő, nyolc (!) légióst foglalkoztató Fatum-Nyíregyházát fogadja szombaton 17 órakor a legjobb hat csapatot tömörítő felsőházi rájátszásban a Zarka Péter vezette 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttese.

Fenyő Gábor

Érdekes meccsnek ígérkezik a szombaton 17 órakor kezdődő 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem–Fatum-Nyíregyháza derbi. Ha ugyanis az összes légiós pályára kerül(ne), akkor a publikum a magyarok mellett még további hét (!) nemzet képviselőit láthatná.

A magyar női röplabdacsapatok közül a Fatum-Nyíregyháza foglalkoztatja a legtöbb külföldi légióst, egészen pontosan nyolcat. A venezuelai Genesis Francesco, Isis Francesco és Nelmaira Valdez, a szerb Tatjana Matics és Sanja Kalicsanyin, valamint az argentin és spanyol állampolgárságú Josefina Fernandez mellé a télen két új légióst igazoltak, miután elköszöntek Szombathelyi Szandrától – aki innentől kedve csak a strandröplabdára fókuszál – és a szintén válogatott Vacsi Evelinttől. Eva Rutarová Csehországból, Varga Elizabet Lenke pedig Romániából érkezett.

Hogy a nyírségiek mennyire komolyan veszik a kaposvári fellépést, arról elég legyen annyi: már pénteken elutaztak a somogyi megyeszékhelyre. Aznap este már edzést is vezényelt a Kodály iskolában a kaposvári származású Horváth András, szombaton délelőtt pedig az Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziumban tréningeztek.

A találkozó esélyesei nem a házigazdák, ám ettől függetlenül azon lesznek a brazil Debora Ribeiro Araujo és társai, hogy meglepjék nagy nevű ellenfelüket. Csak érdekességként; korábban Araujo mellett a csapatkapitány Sitkey Mariann és Leidgeb Noémi is játszott Nyíregyházán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában