judo

2018.03.27. 06:32

Boros és Kordély büszkén feszített a dobogó tetején

A Kaposvári Judo Klub két kiválósága, a 66 kg-os Boros Bence és a 90 kg-os Kordély Péter is a dobogó tetején feszíthetett büszkén a kecskeméti felnőtt országos bajnokságon. Ami közös (még) kettőjükben, hogy roppant magabiztosan, ipponokkal verték végig a mezőnyt.

Fenyő Gábor

A Kaposvári Judo Klub két kiválósága is aranyéremmel térhetett haza a kecskeméti Mercedes Benz Sportakadémián rendezett felnőtt országos judóbajnokságról, ahol egyszerre négy tatamin folytak a küzdelmek.

A 66 kg-os súlycsoportban Boros Bence volt a főszereplő, aki minden mérkőzését magabiztosan, ipponnal nyerte látványos dobásokkal. Boros Bence korábban már minden korosztályban szerzett bajnoki címet; a felnőttek mezőnyében ez volt az első ob-aranya.

A 90 kg-osoknál Kordély Péter – aki szintén az összes mérkőzést ipponnal nyerte – a második felnőtt bajnoki címét könyvelhette el Kecskeméten. Két további helyezést is elkönyvelhettek a kaposváriak, miután a nőknél a 48 kg-os Novák Szilviának, a férfiaknál pedig a 90 kg-os Huszár Martinnak egyaránt a hetedik hely jutott.

A kecskeméti ob-n 29 klub versenyzői állhattak fel a dobogóra; a Kaposvári Judo Klub két aranyával az előkelő negyedik helyen zárt az éremtáblázaton. A felnőtt országos bajnokságon tatamira szólították a Barcsi VSE sportolóját, Bonevácz Biankát is, aki a plusz 78 kg-os súlycsoportban az ötödik helyen végzett.

A kecskeméti ob-val egy időben rendezték Százhalombattán a jubileumi, XX. nyílt masters országos judóbajnokságot, ahonnan az M6-os kategóriában érdekelt barcsi 73 kg-os Honfi Zsolt bronzéremmel térhetett haza.

Japán vendég Kecskeméten

A kecskeméti országos bajnokságot a helyszínen nézte végig Nandzso Micutosi, a japán válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában