RÖPLABDA NB I./NŐK

2018.03.05. 15:59

A Vasas ellen lép pályára Zarka Péter csapata

Újabb hétközi fellépés vár a Zarka Péter vezette 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem társulatára, amely kedden 19 órakor a Bp. Vasas-Óbuda vendége lesz.

Fenyő Gábor

A legjobb hat csapatot tömörítő felsőházi rájátszásból már csak három meccs van vissza, s gyakorlatilag eldőltek a helyezések. A bajnoki címvédő Linamar-Békéscsabai RSE nyerte ezt a szakaszt, megelőzve az Újpesti TE és a Fatum-Nyíregyháza együttesét. A negyedik hely (gyakorlatilag) az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem csapatát illeti.

A kedd esti találkozó a házigazda Vasas számára lehet fontos(abb) abból a szempontból, hogy az ötödik vagy a hatodik helyről várhatják-e a bajnokság utolsó szakaszát. Mivel nekik ez az utolsó fellépésük, így biztos, hogy a kaposváriakat nem tudják befogni, akik ellenben felszabadultan játszhatnak.

Péntekre is marad még két találkozó: a Zarka-csapat 18 órakor a lilákat fogadja majd – elképzelhető, hogy a mérkőzést adja majd az M4Sport –, a Jászberény pedig a Nyírség fővárosába utazik. Márpedig az nehezen képzelhető el, hogy a jászberényiek nyerni tudnának Nyíregyházán. Mindenesetre, ha a kaposvári társulat a Vasas otthonában is győzne, matematikailag is bebiztosítani a negyedik helyét.

A bajnoki alapszakasz harmadik helyén végzett Fino Kaposvár a hatodik Bp. MAFC-BME csapatával játszik majd a legjobb négy közé jutásért. A másik ágon a negyedik Bp. Pénzügyőr SE ellenfele a Szolnoki Röplabda Akadémia lesz, a párharcok pedig az egyik fél két győzelméig tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában