Labdarúgó NB II.

2018.03.23. 14:35

A kiesés ellen menekülő Csákvárral játszik a BFC Siófok

A kiesés elől menekülő, a tavaszt két idegenbeli – óvári és egerszegi – győzelemmel kezdő Csákvárt fogadja a BFC Siófok vasárnap, 17 órakor. Ha a két együttes aktuális formáját nézzük, jó meccsre van kilátás.

Keszthelyi Zoltán

Ebből is látszik nem lesz ez könnyű mérkőzés a siófokiak számára, akik persze szintén nincsenek rossz formában. Petneháziék is két – győri és kisvárdai – idegenbeli, kapott gól nélküli sikerrel kezdték a tavaszt és a bajnok Kispest elleni Magyar Kupa párharcban sem vallottak szégyent.

Nem csak a csákváriaknak, de a siófokiaknak sem jött jókor az időjárás okozta bajnoki (kényszer)szünet. Ha mindkét együttesnek sikerült a szünetben megőrizni a formáját, akkor szórakoztató mérkőzés várható. Egyrészt, mert a vendégek a két tavaszi bajnokijukon ötször is betaláltak. Másrészt Elekék is gyártják a gólokat, hisz a legutóbbi nyolc tétmérkőzésük mindegyikén betaláltak.

Különösen a második félidő lehet izgalmas, hiszen a vendégek hat tavaszi bajnoki góljuk mindegyikét a fordulás után szerzeték, míg a siófoki háromból kettő született ekkor. Sőt a Honvéd elleni kupacsatában lőtt három góljuk is a második negyvenöt percben esett.

Nagy a tét mindkét klub számára, hisz a télen a többek közt a Bobállal (Honvéd), Hermánnyal (Nyíregyháza), Bokrossal (Puskás) erősítő vendégek két pontra, míg a siófok négyre van a kieső helytől. Egy esetleges sikerrel, mindkét klub nagyot léphet a célja elérése felé.

A balatoniak számára akad plusz motiváció is, hisz a legutóbbi hazai bajnokik nem sikerültek jól. A kiesés ellen küzdő Mosonmagyaróvár ellen egy már megnyert meccset mentettek döntetlenre (2–2), azt megelőzően a Siófokra már kilenc nyeretlen meccsel a háta mögött érkező, szintén a kiesés ellen küzdő Szeged 2011 ellen buktak el két pontot. Ha ez a négy pont most meglenne… Ezen a mérkőzés azonban lehetőséget ad a javításra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában