galéria

2018.03.29. 21:23

Valóra vált álom: átadták a Kiss Szilárd Arénát Siófokon

Látványos show műsor keretében vehették birtokba a Siófok KC profi kézilabdásai, az utánpótlás-nevelésben résztvevő több száz gyerek és a szurkolók a Kiss Szilárd Arénát. A 1500 fős, multifunkciós sportcsarnok mostantól Siófok sportéletének fellegváraként működik.

Kolumbán Tünde

Táncosok, légtornászok, egy barátságos gálameccs a Veszprém férfi kézilabdacsapatával illetve fellépők sokaságával nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt a Kiss Szilárd Aréna. A csarnok, aminek elkészültére régóta várt az élvonalbeli siófoki női klub és a szurkolók egyaránt.

Sok éves álom vált valóra Siófokon azzal, hogy csütörtök este megnyílt az Aréna. Néhány éve még az edzéseknek is nehezen találtak helyet a siófoki klubnál, 2014-ben azonban elindult egy olyan fejlesztési folyamat, amelynek eredményeként néhány év alatt munkacsarnok, sportszálló, a legkisebbeknek szivacskézilabda-csarnok létesült és mostanra 5 hónapnyi megfeszített munka eredményeként elkészült az Aréna is.

 

– Kis lépés a magyar kézilabdának, de nagy lépés Siófoknak, sőt egész Somogynak. Nagyon nem volt az rendjén való, hogy bár felküzdöttük magunkat az NB I-be, de nem tudtuk megtisztelni kiváló játékosainkat, sporttársainkat, ellenfeleinket azzal, hogy méltó körülmények között játszhassák azt, ami sokunk számára több mint játék – fogalmazott Fodor János, Siófok Kézilabda Club ügyvezetője.

Fodor János a névadó Kiss Szilárd ars poeticáját idézve azt is mondta: egy jó edző nemcsak akkor edző, amikor sikeres, hanem leginkább akkor, amikor egy jó csapatot, jó közösséget tud létrehozni. – A titok nyitja ez. Mi csapatot, közösséget építünk, nemcsak egy kézilabda klubot – emelte ki a Siófok KC vezetője.

Fodor János az Kiss Szilárd Aréna megépítéséhez nyújtott közel 2 milliárd forintos állami támogatás megítéléséért a kormánynak és Orbán Viktor miniszterelnöknek mondott köszönetet és a szurkolókat méltatva azt hangsúlyozta: edzőt és játékosokat is lehet cserélni, egy valamit azonban nem, a szurkolótábort.

A megnyitó ünnepségen Sárfalvi Péter, utánpótlás-nevelésért felelős helyettes államtitkár szerint régi tartozását törlesztette a kormányzat azzal, hogy megépült a csarnok, amely esélyt és lehetőséget ad a jövő nemzedékének és a Siófokon zajló szabadidős tevékenységek helyszíneként is szolgálhat majd.

Witzmann Mihály országgyűlési képviselő, aki a csapat egyik törzsszurkolójának is számít, arról beszélt, hogy 5 év alatt közel 5 milliárd forint értékben gyarapodott a létesítmények terén a siófoki sportélet. A képviselő nemcsak Magyarország, de Európa egyik legkorszerűbb sportcsarnokának nevezte a Kiss Szilárd Arénát és azt is hangsúlyozta, hogy a sikerhez nem elegendő az anyagi támogatás, ahhoz a klub elhivatott és vezetőjére is szükség van.

Köszönöm a kézilabdának

Ritka, hogy sportlétesítményt ma is köztük élő és dolgozó sportemberről neveznek el. A siófoki aréna névadója az a Kiss Szilárd, aki fél évszázada dolgozik a kézilabdában és páratlan pályafutással büszkélkedhet. A magyar női kézilabda válogatott egykori szövetségi kapitánya 2012-óta erősíti a siófoki szakvezetést. Az aréna átadó ceremóniáján a pályafutását bemutató kisfilmmel köszöntötték Kiss Szilárdot, aki annyit mondott: „köszönöm a kézilabdának, hogy mindazt megtehettem, amit megtettem.” Kiss Szilárdot percekig tartó vastapssal, állva ünnepelte a közönség.

Döntetlent játszottak a vegyes csapatok

Az arénaavató egyik kiemelkedő része az a gálameccs volt, amit a sokszor bajnok veszprémi kézilabdás fiúk és a siófoki lányok játszottak persze nem egészen egymás ellen. A Ljubomir Vranjes és a Lars Rasmussen vezette ellenfelek ezúttal vegyes csapatokban, fiúk-lányok keveredve álltak az Kiss Szilárd Aréna vadonatúj pályájára, ahol bár mindkét csapat minden trükköt bevetett a győzelem és a közönség szórakoztatása reményében, végül 11-11-es döntetlennel tértek vissza az öltözőkbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában