kosárlabda

2018.04.27. 20:16

Jó kezdés után hazai pályán kaptak ki a Pécstől Hendleinék

Bár jól kezdett, végül mégis hazai vereséget szenvedett a vendég pécsiektől a Kaposvári KK együttese az NB I./A csoportos férfikosárlabda-bajnokság középszakaszában.

Kun Zoltán

A vendégeknél Sarlija nem tudta vállalni a játékot, így Csirke Ferenc a Pakson győztes csapat kezdőjét küldte ismét csatasorba. Az első találat Brooks nevéhez fűződött, de hamar jöttek a válaszok a hazaiaktól. A pécsiek próbáltak minél gyorsabban kosárlabdázni, míg a somogyiak a pozíciós fölényt igyekeztek érvényre juttatni. Az Ivosev, Hendein, Spica trió remekül tette a dolgát, Gibbs triplája után pedig a negyedik percben 12–4-nél már időt is kért Csirke Ferenc vezetőedző. Ivosev pazar blokkját követően után, több hónapos kihagyás után végre Dunn is pályára léphetett a kaposváriaknál. Durham két triplával lopta a távolságot, de Gibbs is belőtte magát a somogyiaknál. A második negyed elején zárkóztak a vendégek, akik 32–23-ig csökkentették a különbséget Fekete Ádám időkéréséig. Tóth Péter öt pontjával lendültek tovább a hazaiak, de a félidő vége előtt tíz pont alá került az ekkor pontosabban játszó Pécs. Bíró Olivér pontjaival jutott még közelebb az ellenfél, Antóni pedig 41–41-nél egyenlített.

 

A nagyszünetet követően Spica indított 2+1-es akcióval. Mindez hiába való volt, mert a támadó lepattanókat remekül szedték a vendégek. Át is vették a vezetést a negyed közepén, s miután a kaposvári akciók rendre elhaltak, Fekete Ádámnak ismét időt kellett kérni 50–57-nél. A záró szakasz előtt is a vendégek akarata érvényesült, így nehéz helyzetben várhatta az utolsó negyedet a hazai alakulat. A baranyaiak több, mint kétszer annyi támadó lepattanót szereztek, mint a somogyiak, így nem volt meglepő az előnyük. A legjobbkor jött Gibbs negyedik triplája, valamint három jó büntetője. Durham azonban nem engedett egyenlíteni, ráadásul újabb hazai eladott labdák következtek. A lehetőségekkel remekül éltek a vendégek, akik Bíró távoli kosarával újra megléptek. Két perccel a vége előtt Hendlein hármasa visszahozta a reményt 69–72-nél, Spica büntetői pedig egy pontra csökkentette a hátrányt. Antóni sarokból elengedett hármasa azonban – bár Spica még beemelt két büntetőt – eldöntötte a találkozót. A kaposváriak a negyedik meccset is elveszítették ebben a szezonban a baranyaiakkal szemben.

Kaposvári KK–Pécsi VSK-VEOLIA 73–78 (30–18, 11–23, 13–19, 19–18)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 1100 néző. Vezette: Benczur T., Balog Gy., Minár L.

Kaposvári KK: Gibbs (23/12), Baki (5/3), Ivosev (10), Hendlein (7/3), Spica (21). Csere: Dunn (2), Tóth P. (5/3), Papp P. (-). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

Pécsi VSK-VEOLIA: Durham (18/9), Brooks (16), Antóni (10/6), Budimir (7), Harazin (13). Csere: Supola (3/3), Simon K. (-), Bíró (11/6). Vezetőedző: Csirke Ferenc. Edző: Szentendrei Áron.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 5–4, 7. perc: 22–10, 12. perc: 32–18, 17. perc: 37–28, 23. perc: 48–49, 27. perc: 50–55, 32. perc: 56–66, 37. perc: 64–72.

Jók: Spica, illetve Durham, Brooks, Harazin.

Fekete Ádám: – Az első tíz és az utolsó öt percben játszottuk azt a ritmusú kosárlabdát, melyet az elmúlt hét-nyolc találkozónkon. Váltottunk védekezést is, ami működött is, de korábban kellett volna. Most nem láttam csapatként küzdeni a játékosaimat, ami eddig jellemző volt ránk. Nehéz sorozatban voltunk és pont az egyik legfontosabb meccsen nyújtottuk a leggyengébb teljesítményt.

Csirke Ferenc: – Mint Pakson, úgy most is bizonyították játékosaim, hogy szívvel és lélekkel lehet játszani ezt a játékot. Megint visszajöttünk -14 pontról és megint idegenben. Antóni a végén bedobta a triplát, ez lehet, hogy szerencsés volt, de a kulcs az volt, hogy vissza tudtunk jönni a meccsbe. A lepattanóknál is volt néhány szerencsés helyzet, de az első negyed után védekezésben is nagyon sokat tettünk a sikerünkért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában