Röplabda NB I., nők

2018.04.11. 09:11

Kaposváron döntenek az ötödik helyről

Alulmaradt a Bp. Vasas-Óbuda otthonában az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttese, így pénteken este a somogyi megyeszékhelyen dől majd el az ötödik hely sorsa.

Fenyő Gábor

Bp. Vasas-Óbuda–1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 3–1 (–15, 18, 21, 23)

Budapest, Folyondár utcai Vasas-sportcsarnok. V.: Jámbor T., Árpás K.

Az első játszma alapján úgy tűnt, hogy a fővárosi találkozóval sem lesz gond, hiszen magabiztos játékkal szerzett előnyt a Zarka Péter irányította 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem társulata. A folytatásban azonban egyenlített a házigazda Bp. Vasas-Óbuda, s a harmadik szettet is – igaz, már lényegesen szorosabb csatában – a fővárosi piros-kékek gyűjtötték be. A negyedik játékrészben sokáig a kaposváriak diktálták a tempót, ám a hazaiak a hajrában fordítani tudtak, s pontot tettek a két perc híján másfél órás mérkőzés végére.

 

A fővárosi találkozó főszereplője a Bp. Vasas-Óbuda horvát légiósa, Verica Simic volt, aki 34 pontot termelt. Az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem két legponterősebb játékosa Leidgeb Noémi és Nevena Iricanin volt; előbbi 16, a szerb röplabdázó pedig 14 pontig jutott.

A két együttes – ebben a bajnoki szezonban immár utoljára – pénteken 18 órakor ismét egymásnak feszül majd a somogyi megyeszékhelyen, hogy eldöntsék az ötödik és a hatodik hely sorsát. A szezonnak azonban ezzel még nincs vége, hiszen következik az osztályozó a legjobb hat csapatot tömörítő Extraliga-tagságért, ahol már az egyik fél három győzelméig tartanak majd a párharcok.

Bp. Vasas-Óbuda: Durst (4), Török K. (11), Bodovics (2), Simic (34), Kostelanská (5), Haneline (11). Csere: Kiss G. (liberó), Juhár (liberó), Capelli (1), Németh A. (1), Papp O. (1). Vezetőedző: Jókay Zoltán.

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem: Fábián F. (2), Iricanin (14), Sitkey (4), Horváth A. (12), Kanizsai (9), Leidgeb (16). Csere: Csitári V. (liberó), Harmath (–), Szívós I. (–), Lutter L. (–). Vezetőedző: Zarka Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában