Kézilabda Magyar Kupa – férfiak

2018.04.13. 13:42

A MOL-Pick Szeged lesz a Csurgó ellenfele a kupában

Az idén is Debrecen ad otthont a férfikézilabda Magyar Kupa négyes döntőjének, melyen a Csurgói KK csapata is érdekelt. A somogyi csapat a MOL-Pick Szeged ellen lép pályára.

Huszár Hajnalka

A két magyar topcsapat, a Telekom Veszprém és a MOL-Pick Szeged mellett a Balatonfüredi KSE és Csurgói KK vívta ki a döntőben való szereplés jogát. A szombati első találkozón a MOL-Pick Szeged csapata a Csurgói KK együttesével csap össze, míg a 26-szoros kupagyőztes Telekom Veszprémre a Balatonfüredi KSE gárdája vár.

A döntőt és a bronzmeccset vasárnap délután rendezik. Az utóbbi tíz év kupadöntőinek állandó szereplője a Telekom Veszprém. Nyolcszor a MOL-Pick Szegeddel vívták a döntőt a Magyar Kupáért. Hétszer a Veszprém alakulata került ki győztesen, míg egyszer a Szeged diadalmaskodott.

A Csurgói KK együttese immár harmadik alkalommal vesz részt az elődöntőben, 2013-ban bronzéremmel, míg 2017-ben a negyedik helyen zártak. Nem mindennapi lehetőség előtt áll a somogyi alakulat, s árhatóan minden játékos Bencze József vezetőedző rendelkezésére áll.

A papírforma szerint az elődöntő első összecsapásának esélyese a rutinos, kiváló játékerőt képviselő szegedi alakulat. Azonban a csurgói gárda sem fogja könnyen adni a bőrét, és mindent el fog követni, hogy megszorítsa – a nemzetközi mezőnyben is komoly erőt képviselő – ellenfelét.

Április 14., szombat, elődöntők – 13 óra: MOL-Pick Szeged–Csurgói KK. 15.15 óra: Telekom Veszprém–Balatonfüredi KSE. Április 15., vasárnap, 15.15 óra: bronzmérkőzés. 17.45 óra: döntő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában