RÖPLABDA NB I./FÉRFIAK

2018.04.07. 20:48

Megint a hazaiak voltak a nyerők – egyenlített a Fino

Egyenlített a házigazda Fino Kaposvár a HÉP-Kecskeméti RC elleni férfi röplabda-bajnoki elődöntőben, 1:1-re módosítva az állást. Az egyik fél három győzelméig tartó sorozat a jövő héten kedden 19 órakor a Hírös városban folytatódik, rá két napra pedig újra összecsapnak majd egymással a somogyi megyeszékhelyen.

Fenyő Gábor

Fino Kaposvár–HÉP-Kecskeméti RC 3–1 (–21, 16, 23, 16)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 500 néző. V.: Mezőffy, Újházi.

Jól nyitott a házgazda Fino Kaposvár, ám hiába léptek el öt ponttal, a remekül mezőnyöző HÉP-Kecskeméti RC – amelyből az első meccshez hasonlóan most is hiányzott az előző szezonban még kaposvári színekben szerepelt Dávid Zoltán – gyorsan befogta ellenfelét, majd idővel a vezetést is átvette. Előbb Kunnert Mátyás, majd Krupánszki Olivér nyitásai jelentettek megoldhatatlan feladatot, így a szett végén a vendégek örülhettek.

A második játékrészben is jól kezdett a kaposvári alakulat, ám ezúttal végig tartotta az előnyét, sőt, a végjátékban – amikor is a szurkolók nem akármilyen Fino-blokkparádét láthattak – még tovább nőtt a különbség a két csapat között.

 

A harmadik felvonás hozta a legnagyobb küzdelmet, aligha véletlenül. Érezni lehetett, hogy amelyik csapat ezt a szettet behúzza, azé lesz a meccs is. Ennek megfelelően elképesztő adok-kapok volt a pályán; egyik csapat tagjai sem ismertek elveszett labdát, a publikum pedig nem egyszer hosszú és látványos labdamenetek végén csaphatta össze a tenyerét. Sokáig a kecskemétiek diktálták a tempót és náluk volt az előny, ám a hajrában változott a képlet. Végül Gacs Dániel sietett a kaposváriak segítségére, aki rosszul nyitott, s ezzel már a házigazda somogyiaknál volt az előny.

A negyedik, utolsó játékrészre láthatóan megroggyant a kecskeméti együttes. A korábban Kaposváron is megfordult Kovács Zoltán és Krupánszki Olivér próbálta tartani a lelket csapatában, de nem túl sok sikerrel. Mindenképpen szólni kell a szintén kaposvári nevelésű liberóról, Deák Márkról is, aki a HÉP-Kecskeméti RC egyik legjobbja volt. A Fino vezérét, a Kecskemétről érkezett ifjabb Nagy Pétert viszont sokszor képtelenség volt tartani, a bolgár légós Nikolov Galin is fontos pontokat szerzett, a hálónál pedig a két center, Nagy József és Vajda Tamás szorgoskodott.

A karmester Keen Cameron jól fogta össze a csapatát, s a liberó Pápai Péter is biztos pontnak számított. A 84 percig tartó ütközetet végül a jól játszó Bögöly Gábor zárta le.

Hogy végül a Fino Kaposvár kerekedett fölül, az annak (is) tudható be, hogy lényegesen kevesebbet rontottak az ellenfelüknél. A vendégek szettenként átlagban kilenc pontot ajándékoztak a Finónak, ezzel szemben a hazaiak csupán hatot. Ha a krónikás jól számolta, a HÉP-Kecskeméti RC játékosainak 22 nyitást sikerült elszúrniuk, míg kaposvári oldalon ez a mutató csak 12.

A bajnoki elődöntő állását 1:1-re módosította a Demeter-egylet; folytatás a jövő héten kedden 19 órakor Kecskeméten.

Fino-Kaposvár: Keen (3), Nikolov (9), Nagy J. (10), ifjabb Nagy P. (17), Bögöly (12), Vajda T. (9), Csere: Pápai P. (liberó), Horváth K. (–), Kalmár Á. (1). Vezetőedző: Demeter György.

HÉP-Kecskeméti RC: Török R. (3), Kunnert (9), Petrovics (5), Kovács Z. (20), Krupánszki (13), Gacs (5). Csere: Deák M. (liberó), Pesti (3), Szabó M. (–). Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában