Kézilabda NB I., nők

2018.05.19. 20:51

Csak megszorongatni tudta a Békéscsaba a Siófokot

Hozták a kötelezőt; az első félidő nem sikerült túl jól, ám az utolsó negyedórában lerendezte a meccset Jezic vezetésével a Siófok a Békéscsaba otthonában. Az öröm azonban nem felhőtlen, ahhoz az is kellett volna, hogy a váciak otthon legyőzzék a Dunaújvárost...

Keszthelyi Zoltán

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE–Siófok KC 31–33 (18–16)

Békéscsaba, 700 néző. Vezette: Altmár, Horváth M.

Nem volt tét nélküli az utolsó előtti forduló, hiszen ha a Siófok nyer a Békéscsaba vendégeként és a Vác legyőzi otthon az újvárosiakat, akkor a balatoniaké a negyedik hely! Jezicék – ha kissé nehézkesen is – teljesítették a maguk feladatát, ám a Vácnak nem sikerült kicsikarni a sikert (29–29). A siófokiaknak úgy tűnik, az őket ért számtalan nehézséget követően, be kell érniük az ötödik hellyel. Hacsak nem születik meglepetés az utolsó fordulóban, a Dunaújváros–Alba mérkőzésen...

A nehézségekre visszatérve, Such már a negyvennyolcadik másodpercben megsérült miután „rosszul fogott talajt” a gólját követően, edzője ölben vitte le a pályáról. A Békéscsaba csapatában pedig a száztizenegyedik másodperben (!) köszönt el a játéktól a házi gólkirály Kovacevic, akinek a válla sérült meg.

A meccsre visszatérve az első félidő 34 gólt hozott, ami jól mutatja a csapatok védekezésének minőségét. Különösen a siófokiak tizennyolc kapott találata volt sok, hisz mégis más színvonalat képvisel a két klub a bajnokságban...

A fordulatot az utolsó tizenöt perc hozta meg; egygólos hátrányból, csináltak ötgólos előnyt a balatoniak, véget vetve ezzel a Békéscsaba reményeinek. Jezic megállíthatatlan volt, négy gólt lőtt ebben a periódusban, nagyban hozzájárulva a győzelemhez. A beálló a döntetlent hozó kupameccsen is csapata legjobbja volt a Viharsarokban, úgy tűnik, nagyon megy neki a lilák otthonában. A végén még kozmetikáztak ugyan az eredményen a házigazdák a vendégek sikere már nem forgott veszélyben.

Békéscsaba: Györkös – Kovács A. 2, Kovacsevic 1, Szögi 4(2), Zöldi-Tóth 7, Vukajlovic 6, Botto 3. Csere: Popovic (kapus), Walfisch 6, Mihálffy, Gidai, Szarka, Farkas K. 2. Edző: Horváth Roland.

SKC: Dedu – Such 1, Maibom 1(1), Elghaoui 2, Jezic 5,Nze Minko 3, Aoustin 4. Csere: Szemerey (kapus), Böhme 10(1), Geiger 5, Ferenczy 1, Mazák-Németh, Sárosi 1. Edző: Lars Rasmussen.

Kiállítások: 8(8), illetve 4(4) perc.

Hétméteresek: 2/2(2/2), illetve 4/3(2/1).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában