megyei kosárlabda

2018.05.05. 20:55

Először lett bajnok a Zrínyi KE

A Somogy Megyei Kosárlabda Bajnokságban már harmadszor találkozott a döntőben a Tüskevári SE és a Zrínyi KE. Eddig a tüskeváriak örülhettek idén azonban első alkalommal a Zrínyi csapata emelhette magasba a kupát.

Böcz Zoltán

A tüskeváriak zsinórban ötödik, 2008 óta pedig kilencedik bajnoki címükre készültek. A feldobást követően rögtön megszerezte a vezetést a Zrínyi, Ötvös Richárd kosarával megkezdődött a döntő. Ezt követően felváltva estek a kosarak az eredményjelző 7-7-es állást mutatott. A kezdeti lepattanó párharcot a tavalyi ezüstérmes nyerte, majd Kun Kenéz kimaradt ziccere után Király Koppány szedte össze a labdát a Zrínyis kezek közül és értékesítette a támadólepattanót. Majd Kun triplájával ellépett 12-7-re a Tüskevár. A sárga mezben játszót Zrínyi csapata nem tudta pontokra váltani a kidolgozott helyzeteket, de sikerült ledolgozni a kialakuló hátrányt, így 14-14-es állással ért véget.

 

A második negyed egy technikaival indult, Király Koppány nem értett egyet a játékvezetők döntésével, ezért reklamálás miatt hibát ítéltek ellene. Jobban kezdett a Zrínyi, kivédekeztek két támadást melyekből, le tudták indítani ellenfelüket, majd a csereként beállt Romanek Péter első labdaérintéséből rögtön triplát dobott, így elhúzott csapata 16-22-re. Ezt követően Király Koppány és Boldizsár Gábor kosarainak köszönhetően ismét szorossá vált a mérkőzés. Fehér Iván ziccerével 29-29 volt az állás. A félidő vége előtt Domonkos András állhatott a büntetővonalra, de csak az első dobást tudta pontra váltani, a második kimaradt, azonban a labda a Tüskevárnál maradt és Domonkos hárompontosával 33-29-nél átvette a vezetést a címvédő. Hét másodperccel a vége előtt Horváth Norbert kimaradt ziccerét Bakondi János tette vissza, így kialakítva a 33-31-es félidei eredményt.

A második félidőben egymást váltották a jó dobások. Előbb a Zrínyis Fodor Dénes és Csabai Máté szereztek kosarat, majd a tüskeváriaktól Király Koppány dobott egymást követő támadások után gyors négy pontot, végül Domonkos is betalált távolról. Az állás 43-41-re módosult. A Zrínyi csapata időkérésüket követően rákapcsolt és 0-11-es rohanást követően átvették a vezetést. Fodor triplájával 43-52-re vezettek a sárgamezesek. Tartotta magát a Tüskevár, de nem tudtak faragni a hátrányból. Fodor ziccerével már tíz pontos volt a Zrínyi előnye. Erre a kosárra Kun Kenéz triplával válaszolt, így az állás 53-60-ra módosult. Fehér Iván nehéz ziccert dobott be a szabálytalanság ellenére is. Fehér kettő plusz egyes akciójával és Kun újabb triplájával felzárkózott a címvédő alakulat. Csabai Máté kosaraival tudták tartani az előnyt a tavalyi ezüstérmesek. A másik oldalon Király Koppány harcolt a támadólepattanókért, és váltotta őket pontokra.

A végjátékban Fehér Iván újabb fontos ziccert dobott, ráadásul ismét szabálytalankodtak a védők, így a jó büntető után három pontot ért a támadás melynek köszönhetően 70-74-re módosult az állás egy perccel a meccs vége előtt.. A Zrínyi innentől kezdve kihasználta támadóidejét és vigyáztak a labdára is. Néhány büntető után kialakult a 76-70-es végeredmény. Az új bajnok első alkalommal emelhette magasba a kupát. A döntő legértékesebb játékosa Fodor Dénes lett.

Zrínyi KE – Tüskevári SE 76-70 (14-14, 17-19, 29-20, 16-17)

Vezette: Bartics, Deák

Zrínyi KE: Fodor (19/3), Horváth N. (19), Csabai (13), Kubatov P. (4), Ötvös (4). Csere: Kubatov G. (13), Romanek (3/3), Bakondi (1), Begovácz (-). Edző: Csabai Máté.

Tüskevári SE: Király (24), Domonkos (15/9), Kun (12/12), Bodródi D. (3), Baji (-). Csere: Fehér (9), Boldizsár (7), Jakó (-), Lázár (-). Edző: Bodródi Lajos.

Különdíjasok:

A döntő legjobb játékosa: Fodor Dénes (Zrínyi KE)

A bajnokság legjobb játékosa: Tóth Máté (Meló-Diák KK)

A bajnokság legjobb dobója: Hernesz Péter (Henger KK)

A bajnokság legjobb büntetőzője: Tóth Máté (Meló-Diák KK)

A bajnokság legjobb tripladobója: Hernesz Péter (Henger KK)

A bajnokság végeredménye:

1. Zrínyi KE

2. Tüskevár SE

3. Monok SE I.

4. Táncsics TKK

5. Meló-Diák KK

6. Henger KK

7. Monok SE II.

8. Tamási Dámok

9. CIFA KSE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában