videó

2018.05.31. 13:32

Fekete Ádám és Harazin Tamás is aláírt

Csütörtökön délelőtt a Kaposvári Városi Sportcsarnok tanácstermében aláírta az újabb, egy évre szóló szerződését Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője. A somogyi klubnál folytatja pályafutását a Pécsről átigazoló, két éves megállapodást kötő Harazin Tamás is.

Kun Zoltán

A nyári átigazolási szezon újabb bejelentésére sem kellett sokat várni a kaposvári klubnál. A legutóbb a kilencedik helyen záró együttesnél nem titkoltan csalódásként érték meg a végeredményt, ennek megfelelően próbálják megerősíteni a csapat játékoskeretét.

– Örömmel jelenthetem be, hogy megállapodtunk a közös folytatásról Fekete Ádám vezetőedzővel – közölte a szerződés-aláírással egybekötött sajtótájékoztató alkalmával Monok Tibor, a Kaposvári KK ügyvezető-elnöke. – Ugyanaz a szakmai stáb érte el a korábbi sikeresebb helyezéseket – hiszen játszhattunk a bronzéremért is –, mint idén ezt a kilencedik helyezést. Ismerjük a hiányosságokat, közösen kell tennünk azért, hogy eredményesebb legyen a klub, mint az elmúlt szezonban volt. Továbbra is él a bizalom a vezetőedző felé, akivel hatékonyabban kell együttműködnünk. Sikerült egy centert igazolnunk, Harazin Tamás személyében, aki Pécsről érkezik hozzánk. Amíg ugyanis nincsenek magyar játékosaink, addig nincs komoly alap sem. Ennek érdekében építkezünk.

Az első lépcső Baki Gergő két évre szóló újabb szerződése volt és Harazinnal is két éves megállapodásunk van. Mellettük Tóth Péternek, Marko Spicának van élő egy évre szóló szerződése, valamint Hendlein Rolandnak is, akivel már az újabb hosszabbításról tárgyalunk. Egy magyar játékost szeretnénk még az 1-2-es posztra szerződtetni ugyancsak két esztendőre. Ők a fiatal játékosainkkal, Hock Gergővel, Bogdán Benedekkel, Kocsis Zalánnal és Filipovity Péterrel kiegészülve jelentenék azt a magyar alapot, amelyre a 2019/2020-as együttes épül. Filipovity a nyáron – Chris Dunn segítségével – az Egyesült Államokban egy kosárlabdás táborban is fejlődhet, szerezhet tapasztalatokat. Bogdán és Kocsis meghívást kapott a 3x3-as válogatottba, így nyáron ott szerepelnek. Várható még változás a kerettel kapcsolatban, ám egyelőre ezek a biztos információk.

Monok Tibor lapunk kérdésére azt is elárulta, hogy a napokban személyesen ismét tárgyalt Kaposváron Ivosev Tamással, aki a jövő hét végéig újabb haladékot kért a válaszra. Az ő esetleges visszatérése befolyásolja a külföldiek szerződtetését. Nem titok, hogy Sterling Gibbs-t is maradásra bírnák. Ő is eredetileg május végéig kért időt a válaszra, ám ez az időeltolódás miatt csütörtökön délelőttig még nem érkezett meg. A szezon elejére négy külföldi szerződtetését tervezik, ezt az évad során szükség esetén bővítenék ötre.

– Több éve együttműködünk már és köszönöm a bizalmat – nyilatkozta Fekete Ádám vezetőedző. – Valóban csalódás volt az elmúlt szezon, de egyben plusz motiváció is, hogy kijavítsuk a hibákat. Ezt éreztem magamban, amikor igent mondta a folytatásra. Változás lesz a keretben, ami garancia lehet arra, hogy sikeresebb legyen a folytatás. Nem lesz könnyebb, de bízom benne, hogy sikeresebb évünk lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában