Röplabda NB I. - osztályozó

2018.05.10. 20:39

Kikaptak, így nem jutottak be az Extraligába a kaposvári hölgyek

Hazai pályán kapott ki az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttese a Szombathelyi Hungast-Haladás VSE csapatától. Így 3–2-es összesítéssel a vasiak jutottak be az Extraligába, míg a somogyiak jövőre csak az NB I.-ben szerepelhetnek majd.

Molnár Gábor

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem–Szombathelyi Hungast-Haladás VSE 0–3 (–22, –20, –16)

Kaposvár, 300 néző. V.: Árpás, Vári.

Sorsdöntő mérkőzés várt a Zarka Péter vezette 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttesére a Haladás ellen, ugyanis 2–2-es összesítés után feszültek egymásnak a felek. A képlet egyszerű volt, amelyik csapat nyer, a következő szezont a hat együttes felvonultató Extzraligában kezdheti meg, míg a vesztes az NB I.-ben folytatja.

Már az első szettben is érezni lehetett, hogy nagyon összeállt a sorsdöntő mérkőzésre a vendégcsapat, ám ekkor még tudta tartani a lépést a hazai csapat, de ez csak egy szoros szettre volt elég a kaposváriaknak. A második játszma közepén tetemes előnyre tett szert a Haladás, de a kaposváriak – hála Iricanin kiváló játékának – 17–17-nél utolérték ellenfelüket, de a hajrát a Szombathely bírta jobban.

A harmadik, s mint utóbb kiderült utolsó felvonásban aztán már végig az történt a pályán, amit a vendégek akartak. Sokkal jobban nyitottak, ütöttek és blokkoltak Mucsi Péter tanítványai és ellentmondást nem tűrő játékkal nyerték meg a harmadik szettet. A következő szezonban tehát – az új lebonyolítási rendszer szerint – a Szombathelyi Hungast-Haladás VSE az Extraligában, míg az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem az NB I.-ben szerepel majd.

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem: Harmath (1), Horváth A (6), Kanizsai (4), Leidgeb (5), Fábián (2), Iricanin (14). Csere: Csitári (liberó), Háfra (–), Sitkey (4), Lutter. Vezetőedző: Zarka Péter.

Szombathelyi Hungast-Haladás VSE: Wruck (15), Kalman (7), Runjic (14), Paradzik (15), Bagyinka (3), Reljic (3). Csere: Zoltán (liberó), Farkas (liberó). Vezetőedző: Mucsi Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában