Megyei I. - műsor

2018.05.10. 19:00

Az ezüstnek is örülne a bajnoki címvédő Balatonlelle

A hajrához érkezik az ADAMA megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság. A 27. forduló találkozói közül mi a Nagybajom–Balatonlelle ütközetre fókuszálunk.

Fenyő Gábor

Nagybajom–Balatonlelle – szombat, 17 óra

– A rajt előtt a klub vezetői a biztos bentmaradást jelölték meg célul. Én személy szerint azzal lennék elégedett, ha a végén egyszámjegyű helyen zárnánk, vagyis nem lennénk rosszabbak kilencediknél; a többi csak hab lenne a tortán – mondta Bőzsöny János, a Nagybajom mestere. – Tavaly nyáron átalakult a csapat, s úgy érzem, hogy stabilabbá váltunk. Hogy nem vagyunk előrébb a bajnoki tabellán, annak több oka is van. Egyrészt három olyan hazai meccsünk is volt – a Csurgó, a Magyaregres és a Karád ellen –, ahol hiába játszottunk végig mezőnyfölényben, mégis kikaptunk; ez kilenc pont mínusz. Másrészt a házi gólkirályunk, Babai Gábor még mindig lábadozik a műtétje után, nehézkesen megy a rehabilitációja. A tavasszal egyetlen percet nem játszott – s valószínűleg nem is fog –, ami azt jelenti, hogy vagy 20 gólunk hiányzik. Tovább nehezíti a dolgunkat, hogy Kolumbán Ervin legutóbb a Karád ellen az ötödik sárga lapját is begyűjtötte, így kénytelen kihagyni a Balatonlelle elleni szombati hazai derbit, az egyetemistáink pedig – merthogy több is van – csak a pénteki edzésen tudnak csatlakozni a többiekhez. Az viszont örömteli, hogy a tehetséges fiataljaink egyre jobbak lesznek. A legjobbak közülük a nagycsapattal együtt tréningeznek, így napról napra nyomon követhetjük a fejlődésüket.

– Miután gyakorlatilag már eldőlt a bajnoki cím sorsa, így az ezüst lehet a reális célunk – mondta a bajnoki címvédő Balatonlelle játékosedzője, Kenéz Szabolcs. – Az ősszel kikaptunk a Balatoni Vasas otthonában; azon vagyunk, hogy a jövő hétvégén visszavágjunk majd nekik, s persze meg is előzzük őket a bajnoki tabellán. Addig is minden pontra nagy szükségünk van: Nagybajomba is azért utazunk majd szombaton, hogy megpróbáljuk begyűjteni mindhármat. Miután jelen pillanatban szerencsére sem sérült, sem beteg, sem pedig eltiltott játékosunk nincs, így mindenki hadra fogható.

Balatoni Vasas–Marcali, szombat 17 óra

Az arany helyett már csak az ezüstért lehet harcban a Balatoni Vasas, ehhez viszont le kell(ene) győznie hazai pályán a Marcalit.

Csurgó–Kadarkút, szombat 17 óra

Egymás nyomában lohol a két csapat. Egy olyan meccs, ahol bármilyen eredmény elképzelhető.

Segesd–Somogysárd, szombat – 17 óra

Az újonc somogysárdi alakulat a tavasszal ontja a gólokat az idegenbeli fellépésein. Vajon mennyi van még a gólzsákjukban?

Fonyód–Nagyatád, vasárnap – 17 óra

A már bajnoknak tekinthető Nagyatád gyaníthatóan mindhárom pontra igényt tart Fonyódon.

Balatonkeresztúr–Tab, vasárnap – 17 óra

A Balatonkeresztúr a stabil csapatok közé tartozik; más kérdés, hogy főleg idegenben eredményesek. A sereghajtó tabiak viszont megkezdték a pontgyűjtést, s ha Keresztúron is pont(ok)at fognának, elkerülhetnének az utolsó helyről.

Toponár–Magyaregres, vasárnap – 17 óra

A meglepetés kategóriába tartozna, ha a házigazda toponáriak akárcsak egy pontot is átengednének a Magyaregresnek.

Karád–Babócsa, vasárnap – 17 óra

A kiesés elöl menekülő házigazda karádi egyletnek nagy szüksége lenne a bajnoki pontokra. Vajon be tudják-e gyűjteni a masszívnak mondható Babócsa ellenében?

Mesterlövészek

A góllövőlista élcsoportja: 1. Turós Viktor (Balatoni Vasas) 27 gól, 2–3. Balogh László (Balatonlelle) és Kuti Krisztián (Somogysárd) 21–21 gól, 4. Markos Péter (Csurgó) 17 gól, 5–7. Ivusza Gábor (Toponár), Kovács Krisztián (Nagyatád) és Nikolics Vukan (Nagyatád) 15–15 gól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában