Elegáns

2018.05.22. 17:11

Sikeres versenyt zártak a Lovasakadémia SC sportolói

Nagyon sikeres viadalt zártak a kaposvári Lovasakadémia SC lovastornászai az idei első nemzetközi versenyen, a CVI Budapesten.

Kun Zoltán

????????????????????????????????????

 

Nem mindennapi versenyt zártak a kaposváriak a fővárosban. – Több szempontból is érdekes volt ez az megméretés, hiszen nemzetközi szinten több lónak is ez volt az első bemutatkozása – tájékoztatott Villányi Krisztina edző. – Emellett először indult a Lovasakadémia színeiben az augusztusi kaposvári junior Európa-bajnokságra készülő Király Ákos (Csongor nevű lován). A bemutatkozás jól sikerült: Ákos aranyéremmel zárt, ami biztató előjel az Eb előtt, ahol nagy reményeket fűznek a 18 éves fiatalhoz.

Szintén aranyérmet szerzett a gyermek 2*-os kategóriában Jezerniczky Nóra (Ch2*, Elegáns nevű lován). Ezüstérmes lett a felnőttek között Somogyi Eszter (S3*, Elegáns nevű lován). Ezzel Eszter megszerezte a második szükséges kvalifikációját az idei USA-ban, Tryonban rendezendő világbajnokságra.

Sérülés miatt hiányzott a férfi mezőnyből Bence Balázs, aki remélhetőleg már a következő, ausztriai versenyen rajtvonalhoz állhat. Bronzérmes lett Kovács Hanna-Jezerniczky Nóra junior páros (J1*, Sáripuszta Hadfi nevű lován). Döntőbe jutott a nagyon népes junior lány mezőnyben Szabó Kitti (J2*, Széplak Fanny nevű lován), aki végül a tizedik helyig küzdötte fel magát.

Szintén nagyon jól szerepelt első nemzetközi versenyén Porcsa Lenke (Ch1*, Széplak Fanny nevű lován), aki hetedik helyen végzett, valamint ötödik helyezést szerzett a junior korú Kovács Hanna (J1*, Széplak Fanny nevű lován).

Úgy tűnik, végre egy igazán jó ló kezdte pályafutását a Lovasakadémia SC színeiben, hiszen az első versenyén szereplő Elegáns a mezőny legmagasabb pontszámát kapta. Remélhetőleg vele megoldódnak a kaposváriak évek óta húzódó lógondjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában