Kézilabda NB I., nők

2018.05.03. 14:59

Nora Mörk helyettese, Mireya Gonzalez is Siófokra igazolt

Jelenleg a Győri Audi ETO KC együttesében játszó Mireya Gonzalez Alvarez nyártól a Siófok KC együttesénél folytatja pályafutását. Az eddigi igazolásokat nézve, ütőképes csapat alakul a Balaton partján.

Sonline

Mireya González Álvarez

– A Siófok KC vezetése minél ütőképesebb keretet szeretne összeállítani a a 2018/19-es szezonra, ennek érdekében kötött szerződést a spanyol válogatott jobbátlövővel, Mireya González Álvarezzel – áll az élvonalbeli klub honlapján. – A klub ügyvezetője elégedetten értékelte a játékos megszerzését.

– Lehetőségünk nyílt arra, hogy egy olyan játékost szerződtessünk, aki már évek óta kimagasló teljesítményt nyújt a magyar élvonalban – nyilatkozta a klub honlapjának Fodor János, a Siófok KC ügyvezetője. – Képességeiről mindent elmond, hogy jelenleg abban a Győri Audi ETO KC-ban kézilabdázik, amely hamarosan BL Final Fourt játszik Budapesten a Papp László Sportarénában. Elégedettek vagyunk vele, hogy sikerült őt megszereznünk, az ő leigazolásával tovább erősödik a keretünk.

Mireya González Álvarez hazájában, a Balonmano Alcobendasnál kezdte pályafutását, ahol 2008-ban mutatkozott be az első csapatban. Négy év után légiósnak állt és a francia Union Mios Biganos-Bégles játékosa lett. 2015 nyarán igazolt a magyar bajnokságba, az Érd csapatához. Hamar meghatározó tagjává vált új klubjának, amelynek színeiben az első másfél év során 181 gólt szerzett. 2018 januárjában a Győri Audi ETO KC a szezon hátralevő részére kölcsönvette, hogy pótolja a súlyos sérülést szenvedő Nora Mörköt.

– Örülök, hogy részese lehetek a siófoki projektnek, amely nagyon izgalmasnak ígérkezik – mondta Mireya González Álvarez. – Szeretnék minél sikeresebb lenni új klubommal és ennek érdekében keményen fogok dolgozni. Fontos számomra, hogy sok örömöt tudjunk okozni a siófoki szurkolóknak.

Bivalyerős keret

Finoman szólva sem tétlenkedik a Siófok KC vezetése, hiszen a közelmúltban több új játékos leigazolását is bejelentette. Joanna Drabik, Silje Solberg, Andrea Penezic és Khmyrova Tatiana is Siófokon folytatja pályafutását. Az is hivatalossá vált, hogy a norvég Tor Odvar Moen követi Lars Rasmussent a siófoki kispadon. Az 53 éves szakember hosszú távú szerződést kötött a Siófok KC együttesével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában