Labdarúgó NB II. előzetes

2018.05.02. 19:00

Pontokkal térne haza a Nyírségből a BFC Siófok

A tabellán negyedik Nyíregyháza otthonában folytathatja remek szereplését, az immár hat veretlen bajnokinál tartó BFC Siófok. A csütörtökön 18 órakor kezdődő bajnokit az M4 sportcsatorna élőben közvetíti.

Keszthelyi Zoltán

Ha azt nézzük, hogy a negyedik játszik a tizenegyedikkel, akkor biztos hazai sikert ígér a találkozó, ám ennyire nem egyszerű a helyzet. Ha csak a tavaszi tabellát nézzük, azon a balatoniak – az MTK és a Csákvár mögött, a Gyirmóttal holtversenyben – harmadikok 20 ponttal, megelőzve eggyel a Nyíregyházát. Ráadásul a balatoniak hat veretlen meccsel a hátuk mögött várják ezt a találkozót, melyekből négyet megnyertek, tizenegy gólt szerve. A tizenegyből négyet a télen igazolt, eddig csak nyolc bajnokin, 487 percet kapó Vólent vállalt, akitől 122 percenként érkezik egy találat. Nem rossz mutató, sőt ez idő alatt egy büntetőt is kiharcolt. Elek is hatnál jár csak a tavasszal, aki pályafutása legjobb szezonját futja, a gólok tekintetében biztosan. A Nyíregyházán is megfordult Petneházinak pedig kifejezetten jót tett az edzőcsere, hisz Varga Attila keze alatt 21 meccsen nyolcszor is betalált, ebből háromszor tavasszal. Az előbb említett triónak köszönhetően elől tehát jönnek a gólok, hátul pedig Fehérék megoldják a többit, hisz a legutóbbi hét bajnokin mindössze két gólt kaptak, abból egyet büntetőből.

Ha a balatoniak nagy akarattal és koncentráltan teszik a dolgukat, akkor nehéz meccs vár a házigazdákra, akik három meccs óta nem kaptak ki. Igaz, ebben azért több volt öt pontnál. A barcikaiak legyőzése kötelező volt, ám ZTE elleni hazai döntetlen már nem mutat olyan jól, ahogy a Kisvárdán játszott iksz sem. Az utóbbin kétgólos előnyt herdáltak el a második félidőben, pedig több meccslabdájuk is volt a három ponthoz. Nem csak a ZTE elleni hazai iksz volt meglepő, a kiesés elől menekülő óváriaktól is kikaptak saját közönségük előtt.

A gyirmóti után ezúttal is újabb komoly idegenbeli erőpróba vár a siófokiakra, ám ahogy ott, remélhetőleg Nyíregyházán is megoldják a feladatot és egy újabb dobogóra pályázó együttes otthonából térnek haza ponttal, illetve pontokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában