Irány az NB II.!

2018.06.16. 09:22

Egy osztállyal feljebb bizonyíthat a bajnok Rákóczi

Elérte célját a Kaposvári Rákóczi labdarúgó-csapata, így három év elteltével újra a másodosztályban szerepelhet. Az elmúlt szezont a csapat edzője, Waltner Róbert értékelte.

Klein Péter

– Egy fordulóval a bajnokság vége előtt dőlt el, hogy a Kaposvári Rákóczi FC megnyeri a bajnokságot. Számított arra, hogy szinte végig kiélezett lesz az aranycsata?

– Eleinte bíztam benne, hogy nem lesz ennyire kiélezett a bajnokság – fogalmazott Waltner Róbert. – Reméltem, hogy hamarabb meghúzzák majd azt a bizonyos vonalat, s korábban örülhetünk a bajnoki címnek. Azonban az Ajka jól szerepelt, így az utolsó fordulóig élesnek kellett maradnunk, hogy sikerüljön elérni a célunkat.

– Végig a Rákóczi volt a bajnokság favoritja. Mennyire volt nehéz elviselni ezt a nyomást?

– Csak a feljutás volt elfogadható, így mindenkin volt nyomás. Óriási tétje volt a szezonnak, mert tudtuk, hogy most vagy soha. Ugyanis a következő évben már nem biztos, hogy rendelkezésre állt volna az anyagi fedezet, ami szükséges a feljutáshoz. Több módszert is kipróbáltunk arra, hogy csökkentsük a játékosokra nehezedő nyomást, ennek meglett az eredménye. Bajnokságot minden osztályban nehéz nyerni. Ősszel az Érddel, tavasszal pedig az Ajkával vívtunk nagy harcot.

– Sok nagy csatát megéltek a szezon során. Mely mérkőzésekre emlékszik vissza szívesen és melyekre kevésbé?

– A két rivális elleni győztes rangadóra, valamint a Pénzügyőr felett kettős emberhátrányban, a 96. percben aratott sikerre örömmel gondolok vissza. Az Ajka, illetve a Veszprém ellen elszenvedett vereség viszont fájó.

– A kéthetes szünet elegendő lesz arra, hogy kipihenjék a szezon fáradalmait?

– Tapasztalatból tudom, hogy ez az idő nagyon kevés. Amikor megnyertük a bajnokságot, adtak négy nap pihenőt a játékosoknak, így lehet azt mondani, hogy két és fél hét szünetet kaptak – fogalmazozz Waltner Róbert. – Mivel a terhelés mellett a regeneráció is fontos, így remélem ez az idő elegendő lesz, s jó felkészülésnek nézünk elébe.

– Nemsokára elkezdik a felkészülést az NB II.-re. Előzetesen mit vár a következő szezontól?

– Bízom benne, hogy a lendületünket sikerül átmentenünk az NB II.-be – felelte Waltner Róbert. – Nem lehet összehasonlítani a harmad- és a másodosztályt, utóbbi sokkal erősebb, hiszen sok élvonalat megjárt játékos, s komoly múlttal rendelkező együttes is szerepel benne. Emellett 38 mérkőzést játszunk, amire még rájönnek a kupatalálkozók, így oda kell figyelnünk a sorozatterhelésre.

– A Magyar Labdarúgó Szövetség döntésének értelmében a 2018/2019-es bajnoki évadban újra elegendő lesz az A-licenc a pro helyett. Mennyire lepte meg ez a döntés?

– Pozitív dolognak tartom, de nem csak a saját helyzetem miatt. Sok tehetséges edző rendelkezik A-licenccel, akik megmutathatják magukat a másodosztályban. Ezzel a döntéssel egy újabb akadály hárul el, s bízom benne, hogy az NB II.-ben is sikeresen fogom vezetni a csapatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában