felkészülés

2018.06.30. 20:12

Kaposvári sikert hozott a somogyiak edzőmeccse

Megyei rangadóval kezdték a felkészülési mérkőzések sorozatát Somogy NB II.-es labdarúgó-csapatai. A hazai környezetben futballozó Kaposvári Rákóczi FC Kollega Krisztián pazar találatával szerzett vezetést, majd Andorka Péter duplájával növelte háromra előnyét a BFC Siófok ellen.

Klein Péter

Kaposvári Rákóczi FC–BFC Siófok 3–0 (1–0)

Kaposvár, Rákóczi-stadion, 200 néző. V.: Szilasi (Mohos, Gyürüsi).

Az első félidőben sokkal aktívabban és gyorsabban futballozott a Kaposvári Rákóczi FC. A hazaiak Ivancsics Gellért büntetőjéből korán vezetést szerezhettek volna, de a középpályás buktatásáért megítélt tizenegyest a sértett a kapufára rúgta. Ivancsics a kihagyott büntetőt követően Herzsenyák Áron pontos beadása után vehette volna be a siófoki kaput, de Csibra Dániel blokkolta lövését. Még az első negyed órán belül egy újabb remek Ivancsics átadást követően Kollega Krisztián találta telibe a felső lécet.

 

A másik oldalon is feljegyezhettünk egy nagy helyzetet, az első siófoki támadást Kapus Patrik lövése zárta, amely a jobboldali kapufáról vágódott ki. A harmincadik percben Kollega Krisztián révén szerezte meg a vezetést a Rákóczi. A gyors szélső remek csellel indult a jobb oldalról középre, majd a jobb felsőbe bombázott.

A folytatásban is támadásban maradt a Rákóczi, de Bíró Dominik, Fodor Marcell, Ivancsics Gellért és Hegedűs Dávid kísérleténél sem rezdült a háló.

A második félidőre mindkét vezetőedző kicserélte csapatát. A kaposváriak egy szögletet követően Andorka Péter góljával duplázták meg előnyüket, majd a kaposvári támadó egy remek átlövést követően is bevette a balatoniak kapuját.

A somogyiak első edzőmérkőzése, melyen mindkét oldalon több új játékos és próbázó is pályára lépett, végül magabiztos kaposvári sikerrel ért véget, azonban ebből még semmilyen következtetést nem vonhatunk le a július végén rajtoló NB II.-es bajnokságra vonatkozóan.

Kaposvári Rákóczi FC I. félidő: Slakta – Vachtler, Hegedűs D., Ur. Fodor – Horváth A. – Bíró D., Nagy K., Ivancsics Kollega – Herzsenyák. II. félidő: Slakta (Bonnyai, 72. p.) – Nagy J., Lakatos G., Szabó A., Laczkó – Godzsajev, Horváth F. – Dombi, Nagy K., Sóron – Andorka. Vezetőedző: Waltner Róbert.

BFC Siófok I. félidő: Benke – Opavszky, Fehér Zs., Csibra, Nemes M. – Cseszneki, Pintyi – Kapus, Balogh B., Hidvédi – Bévárdi. II. félidő: Horváth M. – Opavszky, Gál, Loretnz, Varga M. – Kiss B. – Török, Petneházi, Vallejos, Nagy D. –Elek B. Vezetőedző: Varga Attila.

Gólszerzők: Kollega K. (30. p.), Andorka (71. és a 78. p.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában