NB III.-as osztályozó

2018.06.09. 19:27

Közte öt – nehéz helyzetbe került a Nagyatád

Nem bírt a Zala megyei bajnokkal a Nagyatád a Labdarúgó NB III.-as osztályozó első mérkőzésen. A somogyiak ötgólos hátrányból várhatják a jövő heti visszavágót.

Klein Péter

Nagykanizsa–Nagyatád 5–0 (2–0)

Nagykanizsa, 2000 néző. V.: Gaál.

Szinte zsúfolásig megtelt a nagykanizsai stadion, s remek, igazi futball-hangulatot uralkodott az osztályozó mérkőzésen. Az első játékrészben sokkal több helyzetet alakított ki, s mezőnyfölényben is játszott a Zala megyei első osztály bajnoka.

A hazaiak először Kretz Bálint lövésével veszélyeztettek, de ekkor még a kapufa megmentette a Nagyatád együttesét, azonban pár perc elteltével, Kovács György fejesénél már mindenki tehetetlen volt (1–0). A játékrész hajrájában Csáki József duplázta meg a Nagykanizsa előnyét (2–0), ami kis híján háromra nőtt, de Kovács György fejesét fölé tudta tolni Vörös Ákos. A másik oldalon csupán egy lehetőséget jegyezhettünk fel: Párkányi Zsolt szabadrúgása ment kevéssel fölé.

A második félidőben egy védelmi megingást kihasználva (3–0), majd egy egyéni akciót követően (4–0) Péntek Adrián is bevette a vendégek kapuját, s ezzel igen nehéz helyzetbe sodorta a Nagyatád csapatát. Vörös Ákos hiába mutatott be több nagy bravúrt, a csereként beálló Kulcsár Roland megadta a kegyelemdöfést a somogyiaknak.

A visszavágót június 16.-án, szombaton 17 órakor rendezik Nagyatádon, a Mudin Imre Sportcentrumban.

Nagykanizsa: Szabó Á. – Horváth B., Szabó B., Gerencsér, Csáki – Kretz (Kulcsár R., 79. p.) – Horváth P. (Lőrincz, 62. p.), Kovács Gy., Hetesi (Márton A., 72. p.), Horváth D. – Péntek. Edző: Gombos Zsolt.

Nagyatád: Vörös – Párkányi, Kovács Kristóf Szabó P., Kollár – Kulcsár K. (Kolumbán, 63. p.), Dekanics– Richter (Csikós, 73. p.), Kis P. (Galamb, 59. p.), Kovács Krisztián – Rácz E. Edző: Keszei Ferenc.

Gólszerzők: Kovács Gy. (12. p.), Csáki (43. p.), Péntek (57. és a 75. p.), Kulcsár R. (82. p.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában