kettesfogatok

2018.06.14. 10:52

Magyar Zoltán nyerte az akadályhajtást Siófokon

A „C” kategóriás kettesfogatok Siófokon rendezett akadályhajtásán három megyéből 26 fogat indult.

Gamos A.

Két forduló után négy hibátlan hajtó maradt, és az összevetésben Magyar Zoltán szerezte meg a győzelmet a megyei bajnokság soros versenyén. Vadászhajtásban, melyre 19-en neveztek, id. Semjén Attila bizonyult a legjobbnak. Pongrácz László és Kőrösi Zoltán csikós bemutatóját is láthatta a szépszámú közönség, akik között találhattuk Bárdos György sokszoros világ- és Európa-bajnok négyesfogathajtót és a siófoki Nagy Sándor, volt válogatott kerettag kettesfogathajtót. A Siófoki Lovas Egylet 3. alkalommal szervezett kettesfogathajtó versenyt.

Az akadályhajtás végeredménye: 1. Magyar Zoltán (Marcali), 2. Semjén Attila (Mezőszilas), 3. Nagy Péter (Tolna-Mözs), 4. Csöme Zsolt (Balatonlelle), 5. Kleiber Jenő (Lulla), 6. Tóth Balázs (Somogygeszti).

A vadászhajtás végeredménye: 1. id. Semjén Attila (Mezőszilas), 2. Nagy Péter (Tolna-Mözs), 3. Magyar Milán (Marcali), 4. Csontos Gyula (Mezőszilas), 5. Balogh Bálint (Balatonszárszó), 6. Csöme Zsolt (Balatonlelle).

Aranyos magyar csúcsa

Siófokon komoly hagyományai vannak a lovassportnak – erről Csanádi József, a lovasegylet elnöke tájékoztatott. – A Magyar Úrlovasok Szövetsége rendezett először versenyt 1893 nyarán 1500 néző előtt a Vilma telepen, a mai Azúr Hotel területén. Horthy István, a Magyar Lovas Szövetség elnöke nyerte az 1600 m-es futamot Pusztabíró nevű lovával.

1935 őszén a Jókai parkban villanyfényes ugróversenyre került sor a kor legjobbjainak részvételével. 1951-ben a mai futball-pálya helyén 207 centiméterrel magyar csúcsot ért el Szatola Albert „Aranyossal”. 1994-től a Mol benzinkút mögött Tóth Lajos többször is rendezett Magyar Ugróderbit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában