strandröplabda

2018.07.29. 15:35

Kaposvári bravúr a törökországi World Touron

Az elmúlt évtized legjobb magyar eredményét érte el a Lutter Eszter (Penta Gödöllői RC), Szombathelyi Szandra (RÖAK Kaposvár) strandröplabda páros a törökországi Samsunban zajló világranglista-pontszerző World Tour-versenyen. A legmagasabban jegyzett magyar női duó nagyszerű versenyzéssel az ötödik helyen fejezte be a küzdelmeket.

Sonline

Közös pályafutása újabb komoly állomásához érkezett a Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra strandröplabda páros ezen a héten. A gödöllői-kaposvári duó először került fel a főtáblára nemzetközi World Tour-versenyen, így Törökországban nem kellett részt venni a selejtezőn. Lutterék a samsuni egycsillagos viadalon, pénteken mutatkoztak be, és a cseh Dostalova, Komarkova kettős ellen ugyan elvesztették első csoportmérkőzésüket, ám a folytatásban egy hazai duó, a Sari, Danner egység ellen igen magabiztos sikerrel javítottak, és győzelmükkel bejutottak a legjobb 12 közé.

A következő fordulóban aztán a hatodik kiemelt dán Okholm, Sondergard kettős ellen is nyertek 2:1 arányban, így biztosan a nyolc közé jutott a Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra alkotta páros. Az izgalmas meccs a harmadik szettben dőlt el, és a magyarok 16:14 arányban bizonyultak jobbnak. A negyeddöntőben a még eggyel előkelőbb helyre rangsorolt svéd Nilsson, Ogren párostól nagy csatban szenvedtek vereséget a lányok (21:17, 21:17), de így is az eddigi legjobb magyar helyezést beállítva, az ötödik helyen végeztek, és ráadásként 60-60 világranglista-ponttal lettek gazdagabbak.

Ilyen előkelő helyezést legutóbb 2009-ben Dambendzet Nathalie és Józsa Zsuzsanna ért el a zágrábi szatellit-tornán, azt megelőzően pedig 2003-ban Nyári Virág és Selmeczi-Brecher Zsuzsanna a franciaországi Le Lavandouban, 2001-ben pedig Nagy Krisztina és Schlegl Katalin a thaiföldi Pattayában végzett ötödikként.

A Kaposvári Röplabda Akadémia strandröplabda szakosztályának igazolt sportolója, Szombathelyi Szandra Lutter Eszterrel együtt nagy örömmel értékelte a látottakat.

– Életünk első főtáblás World Tour-versenyén az ötödik helyen végeztünk, az idei szezonunk legjobb tornáján vagyunk túl, hihetetlenül boldogok vagyunk. Nagy öröm, hogy a kitűzött céljainkat folyamatosan megvalósítjuk, ám ezzel az eredménnyel sem elégedünk meg. Nagy terveink vannak, és nagyon fontos hónap előtt állunk, a további sikereinkért pedig még keményebben fogunk küzdeni – írták a lányok hivatalos közösségi oldalukon.

A Szombathelyi Szandra Lutter Eszter duóra a folytatásban is komoly erőpróbák várnak: két hét múlva, a magyar bajnokság döntőjében szeretnék megszerezni az első helyet, és az előttük álló további nemzetközi versenyeken is szeretnének eredményesen teljesíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában