Merkantil Bank Liga NB. II,

2018.08.24. 18:12

A veretlen Csákvár ellen lép pályára a BFC Siófok

Veretlen a nyeretlen ellen; a bajnokság ötödik fordulójában a Csákvár otthonában lép pályára – a papírforma szerint az esélytelenek nyugalmával – a Varga Attila vezette BFC Siófok vasárnap, 19 órakor.

Keszthelyi Zoltán

A Csákvár négy forduló után még veretlen, amit csak a ZTE és a Vasas mondhat még el magáról, akikkel már játszottak az eddig kilenc gólt szerző Szijjártó István tanítványai. Ezzel szemben – hiába játszott háromszor is hazai pályán – még mindig nyeretlen Varga Attila csapata, mely a csákvári kilenccel szemben csak három találatnál jár.

A baj azonban nem új keletű a sereghajtó Siófoknál, hisz Varga edző irányításával a legutóbbi tíz bajnokin – hat tavaszin és a négy őszin – mindössze egyetlen siker született, ami után hatalmas meglepetés lenne, ha a következő épp most következne.

A somogyiak 2015 novemberében tudták utoljára megverni mostani ellenfelüket, pedig azóta ötször is találkoztak velük. Gálék esélyeit nagyban rontja Bobál Gergely remek formája, aki mind az eddigi négy bajnokin betalált és öt góllal vezeti a góllövőlistát a monori Tóth Barnával egyetemben. Az utóbbi épp a siófokiak labdarúgója volt és úgy tűnik, kár volt lemondani róla főleg azt látva, hogy Elek Bence eddig két találatot jegyez, azt is egy vesztes, ZTE elleni bajnokin érte el.

Bobál mellett még Molnár Csabát is meg kell említeni, hisz az eddigi négyből három fordulóban is beköszönt az ellenfeleknek, ami szintén megsüvegelendő. Az eredményesség persze könnyen könnyelműségbe csaphat át, ami adhat némi esélyt a balatoniaknak, akik bizonyára meg akarják mutatni, többre képesek annál, amit az eredményeik és a bajnoki táblázat mutat.

Mert ennél azért többre, az kétségtelen. Varga Attila edző lehetőségei a legutóbbi fordulóhoz képest ezúttal annyival bővültek, hogy Horváth Attila letöltötte egymeccses eltiltását, így ha a tréner is úgy gondolja, a védekező középpályás újra ott lehet a pályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában