Merkantil Bank Liga NB II.

2018.08.03. 21:13

Az újonc otthonában lép pályára a BFC Siófok

A BFC Siófok a BSS Monor ellen – a III. Ker. TVE pályán – lép pályára a Merkantil Bank Liga NB II. második fordulójában.

Keszthelyi Zoltán

Az elő fordulóban a Zalaegerszegtől hazai pályán kikapó BFC Siófok, az újonc, a Vasas ellen szintén vereséggel rajtoló Monor otthonában – a III. Ker. TVE pályán – játszik vasárnap, 17.30 órakor. A balatoniak számára szinte kötelező a pontszerzés, ha nem akarnak már a rajtnál beragadni. Sőt talán a három pont megszerzése is elvárható lenne, hisz hol nyerjenek vendégként, ha nem az újonc otthonában.

Ráadásul valahol vissza kell szerezni a ZTE ellen elvesztegetett pont(oka)t. Az újoncot hívhatjuk akár „mini” MTK-nak is, hisz a rajt előtt – a 256 élvonalbeli meccsen szereplő Borin kívül – hét labdarúgót is kaptak a kék-fehérektől.

Azért akadnak siófoki szemmel ismerős arcok is a keretükben, a Vasas elleni kezdőből Tóth Barna és Fülöp Noel mellett Bozsó kapus is eltöltött egy hosszabb, illetve rövidebb időszakot a Balaton partján. A szezonnyitón ráadásul épp Tóth Barna volt, aki egyenlített az első félidőben. Az első osztálytól búcsúzó angyalföldiek otthonában a nyolcvankilencedik percben bukták el a mérkőzést a monoriak, ami figyelmeztető jel Gálék számára, akikre ezek szerint nem vár könnyű találkozó a délutáni kánikulában.

A balatoniak szintén a hajrában buktak el egy már megnyertnek tűnt mérkőzést az utolsó hat-hét percben, a somogyiak hat év után kaptak ki újra nyitó meccsen. A legbosszantóbb, hogy hiába szereztek két gólt Elek révén, az még a pontszerzéshez sem volt elég. Remélhetőleg a mérkőzés – illetve leginkább a három kapott gól – segítette Varga Attila vezetőedzőt abban, mint Gál Mátyás fogalmazott a klub honlapján, hogy kialakuljon az a kezdőcsapat, amellyel a legjobb eredményeket tudják elérni egy sikeres felkészülési időszakot követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában