Merkantil Bank Liga NB II.

2018.08.12. 21:40

Beliczky duplájával mentett pontot a Rákóczi

Döntetlent játszott hazai pályán a Kaposvári Rákóczi FC a Merkantil Bank Liga NB II. harmadik fordulójában. A somogyi zöld-fehérek a Credobus Mosonmagyaróvár csapatát fogadták, s kétszer is fel tudtak állni hátrányból, de a győzelem ezúttal is elmaradt.

Klein Péter

Kaposvári Rákóczi FC–Credobus Mosonmagyaróvár 2–2 (1–1)

Kaposvár, Rákóczi-stadion, 1400 néző. V.: Gaál (Király K., Aradi J.).

Magabiztos, akaratos játékkal rukkolt elő a Rákóczi a mosonmagyaróváriak ellen, s csak kevés hiányzott a kaposvári gólhoz. Az első percek ismerkedését követően Vachtler Csaba nézte meg magának a bal felsőt, de bombája a felső lécről kifele vágódott. A másik oldalon Jelen Richárd próbálkozása jelentett veszélyt, de célt tévesztett a vendégek támadója is, majd Stieber András lövését fogta könnyedén Slakta Balázs.

Hiába birtokolta többet a labdát a somogyi együttes, a gyors óvári kontrák okoztak némi fejtörést a kaposvári védelemnek. Az ivószünetet követően labdát vesztett a középpályán a Rákóczi, amit azonnal megbüntetett a Mosonmagyaróvár: Zsira Martin lőtte a jobb alsóba az elé kerülő játékszert.

 

A bekapott góltól kicsit megzavarodtak a kaposváriak, de végül sikerült magasabb fokozatra kapcsolniuk. Amikor már mindenki a szünetet várta, sikerült egyenlíteniük a hazaiaknak. Vachtler Csaba felívelését Fodor Marcell fejelte Beliczky Gergő elé, aki közelről passzolt a kapuba.

A második félidőre megélénkült a játék, sőt rögtön az elején Rajczi Péter került helyzetbe, de lövése centikkel elkerülte a jobb alsót, míg a másik kapu előtt Slakta Balázs védett nagyot Eszlátyi István csúsztatását követően. Próbált frissíteni csapatán Waltner Róbert, hiszen kettőt is cserélt az utolsó fél óra előtt. Egy kapu előtti kavarodást követően kis híján megfordította a mérkőzést a Kaposvári Rákóczi, de Beliczky Gergő lövésébe sikerült belelépniük a védőknek.

A hajrában Eszlátyi István szögletét követően Forgács András fejelte a kapuba a labdát, s ezzel újra a vendégeknél volt az előny, de a kaposváriak ezúttal sem adták fel, s szinte az első góljukat lemásolva ismételten Beliczky Gergő révén tudtak egyenlíteni. A hátralévő percekben mindkét csapat megnyerhette volna a találkozót, de hiába a nagyobbnál-nagyobb helyzetek – főként a Kaposvár előtt – újabb gól már nem esett a mérkőzésen.

Kaposvári Rákóczi FC: Slakta – Vachtler, Ur, Hegedűs D., Fodor M. – Szakály A. (Zsiga, 72. p.), Horváth A. (Ivancsics, 54. p.) – Csernák (Szabó A., 54. p.), Beliczky, Bíró D. – Rajczi.

Vezetőedző: Waltner Róbert.

Credobus Mosonmagyaróvár: Heinrich – Kovács B., Vágó, Forgács, Katona K. (Szalka, 82. p.) – Zsirai, Darázs – Kapacina (Kozma, 73. p.), Stieber A. (Maly, 82. p.), Eszlátyi – Jelena. Vezetőedző: Várhidi Péter.

Gólszerzők: Beliczky (45+1. és a 84. p.), illetve Zsirai (28. p.), Forgács (78. p.).

Sárga lap: Rajczi (76. p.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában