Merkantil Bank Liga NB II.

2018.08.12. 22:48

BFC Siófok: háromból semmi...

Rossz kezdés, büntető, kiállítás és újabb vereség, ezúttal a Vasastól. A BFC Siófok három forduló után egyedüli pont nélküli csapatként sereghajtó a másodosztályban. A balatoniak ott folytatták, ahol tavasszal abbahagyták...

Keszthelyi Zoltán

BFC Siófok–Vasas FC 1–2 (1–2)

Siófok, Városi Stadion, 1500 néző. Vezette: Molnár Attila (Horváth Zoltán, Bede Tamás)

Mindössze négy perc alatt hátrányba került a BFC Siófok: Szatmári szögletét Birtalan csúsztatta a kapuba. Hiába lehetett tudni, hogy erősen kezd a Vasas, a balatoniak mégis hozták az első félidei formájukat, ugyanis az ősszel még képtelenek voltak legalább ikszre hozni a nyitó játékrészt.

Hátrányban kétség kívül jól focizott a BFC Siófok, Petneházi szabadrúgása utáni Bolla-góllal vissza is jöttek a meccsbe! Három percig sem örülhettek, Molnár Attila ugyanis büntetővel kedveskedett a fővárosiaknak. A hazaiak kapusa Szokollal ütközött össze, s ezt szabálytalannak ítélte a játékvezető. Ráadásul a második félidőben kiállította Horváth Attilát második sárgával egy Hinorával szembeni faultért. Mindkettő mérkőzést befolyásoló döntés volt...

 

– Ha a mérkőzés összképét nézem, a sors igazságtalan volt, és lehet, hogy ezt csak most mondom, de ekkora segítséget, amit a Vasas a játékvezetéstől kapott, nem bírt el a csapatunk – mondta Varga Attila edző, amit nehéz lenne vitatni, viszont Elek cseréjét annál inkább.

Nem árt megjegyezni, ez volt a balatoniak második hazai mérkőzése és a ZTE és a Vasas ellen is ítéltek ellenük büntetőt, ráadásul most még kaptak 23 perc emberhátrányt is. Talán egyszer fordul az a bizonyos kocka...

A balatoniak az emberhátrányban sem teljesítettek rosszul, Medgyes tekerése és Petneházi lövése is gólt ért volna, sőt az utolsó pillanatokban Opavszky is helyzetbe került Petneházi szöglete után.

A Vasas szurkolók ezúttal nem lehettek büszkék kedvenceik teljesítményére, ám az eredmény(ek) Kis Károlyt igazolják: három meccs, három gyors gól, három győzelem. A balatoniak viszont három vereséggel egyedüli pont nélküli csapatként utolsók a másodosztályban. A balatoniak ott folytatták ahol az előző szezonban abbahagyták: kilenc bajnokiból egyet tudtak megnyerni!

BFC Siófok: Molnár – Bolla, Gál, Lorentz, Nemes – Réti, Horváth A. – Nagy D. (Opavszky – 86.p.), Petneházi, Medgyes – Elek B. (Szilágyi P. – 74.p.). Vezetőedző: Varga Attila.

Vasas FC: Bese – Szivacski, Vaskó, Szokol (Szilágyi Z. – 46.p.), Rokszin – Hinora, Szatmári – Murka, Birtalan (Bévárdi – 14.p., Ádám – 69.p.), Balajti – Hrepka. Vezetőedző: Kis Károly.

Gólszerzők: Birtalan (3.p.), Bolla (42.p.), Balajti (45.p. – 11-esből)

Kiállítva: Horváth A. (67.p. – második sárga lap után)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában