JUNIOR USZONYOS ÉS BÚVÁRÚSZÓ EB

2018.08.06. 20:35

Ezüstlány lett Hamlin Dorothy

Bár nyolc medált gyűjtöttek össze az 1. MCM-Diamant Adorján SE Kaposvár versenyzői Isztambulban a junior uszonyos és búvárúszó Európa-bajnokságon, akadnak köztük, akik nem elégedettek a produkciójukkal.

Fenyő Gábor

Hamlin Dorothy öt számban volt érdekelt, s négyben szerzett (ezüst)érmet: a 100, a 200 és a 400 m uszonyos gyorsúszás mellett a 4x100 méteres mix váltó tagjaként is második lett, az 50 m uszonyos gyorsúszásban pedig a negyedik helyen zárt.

– Kicsit csalódott vagyok, hogy Isztambulban nem jött össze az arany. Az az igazság, hogy volt egy orosz lány, akit egyszerűen nem lehetett megverni – mondta Hamlin Dorothy.

Stadler Csenge mindkét számában, a 200 és a 400 m uszonyos gyorsúszásban is harmadikként csapott a célba. – Ahhoz képest, hogy a verseny előtt két nappal belázasodtam... Már annak is örültem, hogy egyáltalán el tudtam indulni, amiből végül (ráadásul mindkétszer) dobogó lett – folytatta Stadler Csenge.

Az újoncnak számító Lengyeltóti Bence is bronzot szerzett a 200 és a 400 m uszonyos gyorsúszásban, a 4x100 méteres uszonyos váltóval a tizedik, a nyílt vízi 4x2000 méteres mix váltóval pedig a hetedik helyen zárt. – Különösen a 400-on szerzett bronzomra vagyok büszke. Vagy hat másodpercet faragtam a junior országos csúcson, s csupán egyetlen másodperccel maradtam csak el a felnőtt rekordtól – tette hozzá Lengyeltóti Bence, akinek ez volt az első világversenye.

A kaposvári különítmény legfiatalabb tagja, Semostyán Róbert – ő még indulhat jövőre a junior vb-n – a 400 m búvárúszásban a hetedik, míg a 400 és a 800 m uszonyos úszásban egyaránt a 11., az 1500 m uszonyos úszásban a 12. lett, s ő is tagja volt a hetedik helyezett nyílt vízi 4x2000-es mix váltónak.

– Túlságosan is akartam, aminek ez lett a vége. Egy év múlva megpróbálok higgadtabb lenni – árulta el Semostyán Róbert.

Kovács László vezetőedzőben is maradt némi hiányérzet. – A sok éremnek örülök, de azért jó lett volna egy arany is Isztambulban... – mondta tömören a mester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában