rally

2018.08.14. 18:49

Hiába a bivalyerős autók, Istovics Gergelyék nyertek

Megvédte címét a Baranya Kupán a Ford Fiesta R5-el induló Kovács Antal, Istovics Gergely alkotta páros. A kaposvári rallysok a hét futamon is a leggyorsabbak voltak.

Sonline

Az idén is Komlón rendezték meg a már hagyományosnak nevezhető International Marso Baranya Kupát. A komló központú verseny a Rally Bajnokságnak nem szerves része, hiszen csak a Rally másodosztálynak és a Historic bajnokságnak pontszerző futam. Pár éve azonban a Mitropa Rally Cup része is a verseny, így elég sok külföldi páros teszi tiszteletét a rendezvényen. A megméretésen címvédőként állt rajthoz a kaposvári Kovács Antal, Istovics Gergely páros.

– Az M csoportba kaptunk besorolást, és még rajtunk kívül a tucatnyi külföldi és jelentős számú magyar kategóriatárs is – mondta Istovics Gergely. – A mezőnyben hat olyan specifikációjú autó nevezett, mint a miénk ( R5 kategória) köztük a többszörös magyar bajnok Ranga László fia is, aki azért örökölte az édesapja tudását, valamint tucatnyi bivalyerős Mitsubishi Lancer Evo, Porsche, BMW.

A verseny első napja éjszakába nyúlott, így sötét szakaszok is tarkították. – Másnap hat mért szakasz következett, mely az extrém meleg miatt nem volt egyszerű, de hála Istennek az autónk és mi is gond nélkül tűrtük a megpróbáltatásokat – tette hozzá Istovics Gergely. – A versenyt magabiztos autózással végig vezettük, a nyolc szakaszból hét etapon a leggyorsabb idő került a nevünk mellé.

A Kovács Antal, Istovics Gergő páros így meggyőző fölénnyel gurulhatott át a Komló főterén felállított célkapu alatt, ahol Komló polgármesterétől vették át a jól megérdemelt díjaikat.

– Megnyertük az egész verseny értékelését, a leggyorsabb páros voltunk az idén is, ami azért nagy szó, mert a tavalyi győzelem után megvédtük a címünket, pedig sok ellenfél „fente ránk” a fogát – hangsúlyozta Istovics Gergő. Hozzátette: összességében egy nagyon jó versenyt futottak, s most tartanak egy kis szünetet. Az Ózd Rally-t ugyanis kihagyják, legközelebb pedig Horvátország felé veszik az irányt, majd rá két hétre a Mecsek Rally lesz a következő bevetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában