strandröplabda

2018.08.15. 08:12

Lutter Eszter boldog, hogy ott ragadt a homokban

Vasárnap még gödöllői játékosként lett (ötödször) országos strandröplabda-bajnok, a csütörtökön Szlovéniában, Portorozban kezdődő World Tour-viadalon viszont már – a párjához, Szombathelyi Szandrához hasonlóan – a RÖAK Kaposvár színeiben szólítják majd pályára a 28 éves Lutter Esztert.

Fenyő Gábor

 

– Az az igazság, hogy végig óriási nyomás alatt játszottunk a párommal, Szombathelyi Szandrával. – Minden egyes meccsen kisebb-nagyobb gyomorgörccsel léptem pályára, hiszen nagy volt az elvárás velünk szemben – mondta a 28 éves Lutter Eszter, aki mától kezdve már a RÖAK Kaposvár színeiben folytatja a pályafutását.

– Az előző négy bajnoki címét is – amelyeket még Lakatos Enikővel együtt szerzett –megkönnyezte?

– Valamilyen szinten igen. Én alapvetően egy mosolygós lány vagyok, így ismernek, ám a felgyülemlett feszültségnek valahol ki kell jönnie. Hogy is fogalmazzak? Annyira boldog a szívem, hogy könnybe lábad tőle a szemem.

– Vasárnap még bajnoki döntőt játszott, szerdán pedig már utazik Szlovéniába,, Portorozba World Tour-versenyre. Azért jutott idő ünneplésre, edzésre?

– Az ünneplés ki-, illetve elmaradt – felelte Lutter Eszter. – Hazautaztunk, vacsoráztunk, majd – mivel kellően elfáradtunk – aludtunk egy nagyot. Hétfőn (frissítő) masszázs szerepelt a programunkban, kedden pedig egy kicsit edzettünk. Szerdán aztán Szlovénia felé vesszük az irányt.

– Ahol két Lutter, Szombathelyi párost is homokba szólítanak majd.

– Így igaz, merthogy a testvérem, Liza is ott lesz Szombathelyi Kittivel együtt. Sőt, ha kijön nekik a lépés, a jövő héten Siófokon a World Tour-tornán is mindkét Szombathelyit – na meg Luttert – láthatja majd a publikum.

– Vagyis a folytatás is sűrű lesz.

– Szeptemberben Franciaországban, Montpeillerben, utána pedig a népszerű olasz tengerparton, Bibionéban lépünk majd fel.

– Hogy lesz valakiből strandröplabdás?

– Meglehetősen későn, 12 éves koromban kezdtem el röplabdázni, s már a kezdetekben is komolyan vettem az edzéseket – hangsúlyozta Lutter Eszter. – A május és a nyár nagy része „üres”, ám mivel a mozgásról, a sportról szól az életem, így akkor sem álltam le. Így jött a képbe a strandröplabda, amibe idővel – nincs rá jobb szó – beleszerettem, s nagy örömömre ott ragadtam a homokban.

– Ha úgy nézzük, Lutter Eszter és Lakatos Enikő volt a sportág két úttörője.

– Valóban mi voltunk Magyarországon az első hivatásos strandröplabdapáros. Tavaly óta előbb Lakatos Enikővel, majd miután elváltak az útjaink, februártól Szombathelyi Szandrával strandröpizek profiként a homokon.

– Miért mondott igent a kaposváriak hívó szavára?

– Az előző szezonban még segítettem a gödöllői csapatnak; heti egy alkalommal velük együtt edzettem. Most viszont végleg otthagyom a termet, s már csak a homokos pályákra koncentrál(hat)ok. Hosszú távú célokat fogalmaztak meg Kaposváron, amit bizonyít, hogy 2020-ig kötöttünk szerződést. Tényleg olyan, mintha egy álomvilágba csöppentem volna, aminek minden egyes percét szeretném kiélvezni... Télen sem állunk le, hiszen ma már fedett csarnokban is lehet edzeni itthon, s ott van a strandröplabda téli változata, a hóröplabda is.

Testvérpárok

Az immár ötszörös országos strandröplabda-bajnok Lutter Eszter számára nem ismeretlen a másik Lutter, Szombathelyi páros, hiszen korábban mindkettőjükkel játszott együtt. A kezdetekben a szép emlékű Nívea országos utánpótlás versenyeken hol egy csapatban szerepelt, hol pedig ellenfélként találkozott a húgával, Lizával, míg az immár fél évtizeden át tartó aranykorszak előtt három éven át Szombathelyi Kitti volt a párja.

Az elmúlt három évben, azaz 2015-ben 2016-ban és 2017-ben őt és párját, Lakatos Enikőt választották meg az év női strandröplabdázóinak. Meglepetés lenne, ha 2018-ban is nem Lutter Eszter és párja lenne a befutó...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában