megyei labdarúgás

2018.08.30. 18:46

Már Kutiék sem veretlenek

A negyedik kör mérkőzéseivel folytatódik a mennyei megye egy. Mi a Balatonkeresztúr–Somogysárd ütközetre fókuszálunk.

Fenyő Gábor

A 4. forduló párosítása

Vasárnap – 17 óra:

Balatonkeresztúr–Somogysárd

– Miután a Magyar Kupában már összefutottunk, így sok újdonsággal nem tudjuk egymást meglepni. Mondhatni olyanok vagyunk egymás számára, mint a nyitott könyv, túl sok variálási lehetőségre pedig egyik oldalon sincs sok lehetőség – kezdte idősebb Deákvári Antal, a Balatonkeresztúr edzője. – Veszélyes ellenfél a Somogysárd: gyorsak, kreatívak, de azon leszünk, hogy mindhárom pontot itthon tartsuk. Ha ki tudjuk kapcsolni a játékból a szélvészgyors embereiket, akkor meg lehet a győzelem Egy hiányzónk egészen biztosan lesz: Kozma Márknak annak idején meg kellett műteni a kezét, s most távolították el belőle a fémcsavarokat. Mivel van, aki külföldön nyaral, s olyanok is, akik itt Keresztúron és környékén a vendéglátóiparban dolgoznak, így sajnos elképzelhető, hogy további hiányzóink is lesznek, ám ez majd csak a meccs előtt derül ki.

Több változás is történt a nyáron Somogysárdon. Szabó Zsigmond Kiskorpádon, Poór Zoltán pedig Kaposmérőben folytatja a pályafutását, míg Czippán Zsolt a Mezőcsokonya II. játékosa lett. Ugyanakkor Trimmel Patrik és Kuti Márk Nagybajomból, Bizderi István Segesdről, Orbán Rajmund Flórián Marcaliból, Bunovácz Adrián pedig Kaposfüredről érkezett. Utóbbi hiányzott az eddigi meccsekről, lévén a Balatonnál dolgozik.

Három fordulón át százszázalékos volt a Somogysárd, ám szerdán otthon pont került a veretlenségi sorozatuk végére. Az 5. fordulóból előrehozott Kadarkút elleni találkozón háromszor is betaláltak ugyan a házigazda sárdiak, ám ez is kevés volt: mindhárom bajnoki pontot a Kadarkút gyűjtötte be.

– Fogalmam sincs, hogy meddig fogjuk bírni ezt a szerdai-vasárnapi erőltetett menetet... – mondta Vancsura Gábor, a Somogysárd mestere. – A hétközi bajnoki fellépésünkön is csak egyet tudtam cserélni, mivel ennyien voltunk összesen. Azért szeretnénk pontosan távozni majd vasárnap Balatonkeresztúrról, ami egyáltalán nem tűnik könnyű feladatnak. Páger Balázs, Marits Iván és Teruzzi Ludovico is sérülés miatt fog hiányozni, Horváth Milán pedig külföldön dolgozik. Amúgy a két csapat jól ismeri egymást, mivel bő két hete a Magyar Kupában már találkoztunk.

Szombat – 17 óra:

Kadarkút–Segesd

Szerdán gólzáporos összecsapáson nyert a Kadarkút Somogysárdon. Aligha lesznek frissek, de gyaníthatóan hazai pályán a Segesd ellen is begyűjtik mindhárom pontot.

Csurgó–Balatonlelle

Bár a Csurgó legutóbb megszorongatta a Somogysárdot – az utolsó előtti percben csikarták ki a győzelmet –, meglepetés lenne, ha pontot vennének el a veretlenül menetelő Lellétől.

Balatonföldvár–Hetes

A Hetes még százszázalékos, a Balatonföldvár ellenben pont nélkül áll. Borítékolható, hogy a hetesiek nem maradnak pont(ok) nélkül a másik újonc otthonában.

Nagyatád–Magyaregres

Inkább előbb, mint utóbb meg kell kezdenie a pontgyűjtést a bajnoki címvédő nagyatádi társulatnak.

Vasárnap – 17 óra:

Marcali–Nagybajom

A két csapat játékosállománya alapján a nagybajomiak felé billen a mérleg nyelve, ám a Marcali játszhat hazai pályán.

Tab–Toponár

A jelek szerint mindkét csapat formában van, így aztán bármilyen eredmény elképzelhető.

A Babócsa–Balatoni Vasas mérkőzést november 25-ére (vasárnap) halasztottak.

Mesterlövészek

A góllövőlista élcsoportja: 1. Németh Ádám (Somogysárd) 6 gól, 2–3. Horváth Milán (Balatonkeresztúr) és Kuti Krisztián (Somogysárd) 5–5 gól, 4–5. Decsi Richárd (Hetes) és Pető Tamás (Kadarkút) 4–4 gól, 6–7. Ivusza Gábor (Toponár) és Balogh Ádám (Kadarkút) 3–3 gól. Eddig 10-en dupláztak.

 

Az 5. fordulóból előrehozott mérkőzésen:

Somogysárd–Kadarkút 3–4 (0–3)

Somogysárd. V.: Balikó.

Somogysárd: Horváth N. – Kuti J., Kuti S., Bizderi, Göndöcz (Páger D. a szünetben), Baranyai D., Kuti M., Kuti K., Orbán R., Trimmel, Németh Á. Edző: Vancsura Gábor.

Kadarkút: Strublics – Vodicska K. (Domokos J. az 58. percben), Pető T, Vízhányó, Németh D., Vodicska B. (Horváth Á. a 90. percben), Ferenczi M. (Balogh N. a 65. percben), Nemes P., Tarlósi (Kalló a 68. percben), Balogh Á., Ölbei (Ferenczi D. a szünetben).

Gólszerzők: Kuti M. (az 59. percben), Kuti K. 2 (a 77. percben és a 79. percben), illetve Vodicska K. (a 19. percben), Pető T. 2 (a 25. percben és a 31. percben), Balogh Á. (az 55. percben).

Az ifjúsági mérkőzésen: Somogysárd–Kadarkút 3–3.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában