SZABADIDŐSPORT

2018.08.24. 10:17

Nyíregyháza ad otthont a megyei jogú városok sporttalálkozójának

Tizenhatodik alkalommal rendezik meg csütörtöktől szombatig Nyíregyházán a megyei jogú városok hagyományos sporttalálkozóját, melyen a kaposvári küldöttség is részt vesz.

Kun Zoltán

A huszonkét megyei jogú várost több mint négyszáz résztvevő képviseli. A már megszokottak szerint valamennyi – játékos – versenyszám koedukált. A Megyei Jogú Városok Szövetségének rendezvényén valamennyi együttes a részt vevő városok polgármesteri hivatalának köztisztviselőiből és az intézményeik közalkalmazottaiból áll.

A bevett szokás szerint az aktuális házigazda település – amely egyúttal az előző évi győztes is – a pártatlanság miatt nem indít csapatot. Tavaly Debrecenben streetballban, vízi és erőnléti próbákban is vetélkedtek a mindenre elszánt csapatok.

Mindig az aktuális rendezők állítják össze a versenyszámokat, melyek közt az idén is szerepel a hagyományos szárazföldi és a vízi öttusa, valamint a minifoci. Mellette strandröplabdában, tekében és a zárónapon sárkányhajózásban mérik össze tudásukat az indulók. Érdekesség, hogy az idén első alkalommal valamennyi megyei jogú város képviselteti magát a mezőnyben.

A nyíregyházi sporttalálkozó résztvevőit csütörtök este Szita Károly, Kaposvár polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke köszöntötte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában