Merkantil Bank Liga NB II.

2018.08.19. 19:39

Veretlent vert, s ezzel megszerezte első győzelmét a Rákóczi

Megszerezte első győzelmét a Kaposvári Rákóczi FC a Merkantil Bank Liga NB II. negyedik körében. A kaposváriak egy végletekig kiélezett mérkőzésen győzték le az ezidáig veretlen Budaörs együttesét.

Klein Péter

Budaörs–Kaposvári Rákóczi FC 2–3 (2–2)

Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 200 néző. V.: Nagy N. (Szabó P., Kulman).

Azt már előzetesen borítékolható volt, hogy nem vár könnyű mérkőzés a Rákóczi játékosaira a Budaörs ellen. A fővárosiak eddig remekül szerepeltek, de a kaposváriak bátor támadójátéka láthatóan meglepte a budaörsieket.

A somogyi zöld-fehérek dominanciája hamarosan gól formájában is kiteljesedett: a kilencedik percben Zsiga Ervin beadására Beliczky Gergő érkezett remekül és közelről a hálóba passzolt. Nem hiányzott sok az újabb vendég találathoz, ugyanis a kapu torkában álló Rajczi Péter csak centikkel maradt le Hadaró visszafejelt labdájáról.

Ezt követően a semmiből egyenlítettek a hazaiak. Fodor Dániel beadását követően Sajbán Máté lőtt kapura, Pogacsics Krisztián ugyan kiütötte a labdát, de a játékvezető úgy ítélte meg, hogy ezt a már csak gólvonal után tette. Az egyenlítő gól után feljavult a Budaörs játéka, s kiegyenlítetté vált a mérkőzés. Mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, Zsiga Ervin nagy helyzetben lőtt mellé, míg a másik oldalon Medgyes Sinan szabadrúgását, majd Sabján Máté lövését védte Pogacsics Krisztián.

A szünet előtt nem sokkal Beliczky Gergő lerántását követően tizenegyeshez jutottak a kaposváriak, melyet Rajczi Péter magabiztosan lőtt a jobb alsóba. Úgy tűnt, hogy előnnyel vonulhatnak szünetre Waltner Róbert tanítványai, de a Godzsejev-Telmán Rabil Oglit is szabálytalannak látta Nagy Norbert játékvezető a tizenhatoson belül. Lengyel Béla büntetőjébe ugyan bele tudott érni Pogacsics Krisztián, de hárítania nem sikerült.

A második játékrész elején mindkét kapu előtt alakultak ki kisebb-nagyobb lehetőségek, majd a játékrész derekán Bíró Dominik gyorsított fel a bal szélen, s egy jó csel után a léc alá bombázott. A folytatásban Fodor Dániel löketét követően kis híján ismét egyenlítettek a fővárosiak, de a támadó bombája csak a kapufát rengette meg. Míg a másik kapu előtt Rajczi Péter közeli lövésénél mutatott be bravúrt Demjén Patrik.

Az izgalmas és színvonalas, számos helyzetet hozó mérkőzésen végül megszerezte első sikerét a Kaposvári Rákóczi FC.

Budaörs: Demjén P. – Menyhárt A., Kékesi, Tányéros Á., Ódé (Csobánki, 76. p.) – Fényes (Czitkovics, a szünetben), Kesztyűs B. – Fodor D., Lengyel B. (Sajbán Mi., 85. p.), Medgyes S. – Sajbán Má. Szakmai igazgató: Bognár György.

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Ur, Szabó A., Hadaró (Fodor M., a szünetben) – Godzsajev-Telmán, Hegedűs D. – Zsiga (Kollega K., 58. p.), Beliczky, Bíró D. (Csernák, 68. p.) – Rajczi. Vezetőedző: Waltner Róbert.

Gólszerzők: Sajbán Má. (20. p.), Lengyel B. (45+1. p. – 11-esből), illetve Beliczky (9. p.), Rajczi (42. p. – 11-esből), Bíró D. (65. p.).

Sárga lap: Fényes (41. p.), Fodor D. (92. p.), illetve Gozsajev-Telmán (45. p.), Fodor M. (57. p.), Kollega K. (91. p.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában