Merkantil Bank Liga NB II.

2018.09.14. 15:44

A Nyíregyházát fogadja a BFC Siófok

A válogatott szünet után újra pályára lép a BFC Siófok, mely a nyolcadik forduló után a bajnoki tabellán meglepetésre csak tizennegyedik Nyíregyházát fogadja vasárnap 17 órakor. A találkozóra a belépés ingyenes.

Keszthelyi Zoltán

Nem mondhatni, hogy unalmas volt a bajnoki szünet, hiszen megvált edzőjétől, Varga Attilától a kieső helyen álló BFC Siófok, mely irányítását ifjabb Mihalecz István szakmai igazgató vett át az új tréner kinevezéséig, amiről szeptember negyedikén azt közölte a klub, hogy napokon belül megtörténik... Nem így lett, annyit lehet tudni, hogy a kiszemelt, a legutóbb épp Nyíregyházán dolgozó Lucsánszky Tamás nem vállalta a feladatot. Egy biztos, hiába van mintegy kétszáz Pro licences szakember hazánkban nem könnyű a feladat, ami a siófoki vezetők vállalkoztak.

A bajnoki szünetben a BFC Siófok „első embere” György Tamás is úgy érezte meg kell szólalnia, el kell mondania, hogy a jelen helyzet kialakulásért közös a felelősség, illetve azt, hogy amíg a csapat nincs az első tízben, addig a játékosok fizetik a nézők belépőit.

– Közös érdekünk, hogy minél többen legyünk a lelátókon a mérkőzéseken – mondta György Tamás. Nem árt megjegyezni az elmúlt szezonban mindössze az első két fordulóban volt tízben a BFC Siófok.

Minden estre Zamostny Balázs szívesen fizeti a szurkolók belépőit, hiszen a szünetben a kieső hely ellenére is a BFC Siófok csapatához szerződött. A támadó a 2012/13-as szezonban már játszott Siófokon, akkor tíz elsőosztályú meccsen egy gólig jutott, majd visszatért Újpestre. Az utolsó fordulóban épp a lilákat fogadta a Siófok, mely, ha nyer, megőrzi első osztályú tagságát. A vendégeké lett a három pont Zamosty találatával és a balatoniak kiestek a másodosztályba.

Remélhetőleg az elmúlt szezont Győrben töltő, ám csapat nélküli támadó – aki 34 első osztályú bajnokit játszott eddig – segíteni tud a BFC Siófok együttesén. A szünetben már játszott is a szlovén első osztályú NS Mura elleni edzőmeccsen. Kikapott ugyan az együttes, ám a legfontosabb, hogy az Mihalecz István élesben is kipróbálhatta az elképzeléseit, illetve az új támadóját.

A Nyíregyháza ideális ellenfél lehet a balatoniak számára, hogy újra egyenesbe jöjjenek, hiszen a vendégek hat nyeretlen meccs után érkeznek Siófokra. Az első fordulóban nyertek utoljára, az utolsó öt fordulóban három pontot szereztek. Lucsánszkyval a kispadon a legutóbbi szezonban hasonló időszakban ötödikek voltak 12 ponttal, egy vereséggel. Most van hat pont pedig semmit nem gyengült az együttes, sőt. Olyan játékosokat igazoltak, mint – a teljesség igénye nélkül – Bakos (Csákvár), Daru (Győr), Gyurján (Békéscsaba), Gulyás (Vác), akik mindegyikének van élvonalbeli tapasztalata. A siófokiak közül Csilus Tamás viszont épp a piros-kékektől érkezett a nyáron, ahol alapembernek számított, hisz 27 bajnokin szerepelt és négy gólt lőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában