Kézilabda NB I., nők

2018.09.07. 15:35

Dunaújvárosban is győzelemre tör a Siófok KC

A nyitó fordulóban tartott hazai erődemonstráció után a legutóbbi szezonban negyedik Dunaújváros otthonában lép pályára a Siófok KC vasárnap, 18 órakor.

Keszthelyi Zoltán

A házigazdák ötgólos váci vereséggel nyitottak, ami tőlük egyértelmű helytállás volt a legutóbbi szezonban 26 bajnokin 147 gólt szerző Micijevic, a kapus Tomasevic, az épp Siófokról érkező Erdősi, illetve Monori nélkül.

Vácon csak magyar játékosokkal próbálták felvenni a versenyt a kapuban Arenharttal, a mezőnyben pedig a Jovetic, De Sousa, Radosavljevic trióval felálló házigazdákkal, mely négyes tizennyolc góllal zárta a meccset, ami már túl sok volt a vendégeknek, akiknél, négynél többet csak Szalai (6) és Klujbert (5) dobtak, igaz utóbbi kétszer büntetőből talált be.

Most sem lesz jobb a helyzetük, ugyanis siófoki oldalon Elghaouit kivéve nem volt magyar kézilabdázó a pályán legutóbb, a DVSC ellen, melyben szintén csökkentették a külföldiek számát négyre. Ebből is látszik más a cél, más az irány, az elképzelés Újvárosban, illetve Siófokon.

– A középmezőnyt céloznánk meg úgy, hogy a feltörekvő fiataloknak lehetőséget adjunk, hogy ők a bajnokságban még többet fejlődjenek – mondta György László vezetőedző még a rajt előtt.

A balatoniak számára tehát a győzelem lehet a cél, még akkor is, ha a sérült négyesből Tomesevic kapus a csapata rendelkezésére állna. A siker persze nem lesz könnyű, a nagyobb tudást érvényre is kell juttatni, amit nehezít, hogy az újvárosiak nagy küzdők, nagy hangsúlyt fektetnek a védekezésre, ráadásul ez lesz a hazai nyitómeccsük. Bizonyára nem szeretnének elbukni saját közönségük előtt és két verséggel rajtolni.

A találkozó másik érdekessége, hogy korábban Szekerczés, Csapó és Szalai is a balatoniak kézilabdázója volt, míg a nyáron a most sérült Érdősi és Ferenczy került tőlük a Kohászhoz. A szakmai vezetésben is akad ismerős Imre Vilmos sportigazgató személyében, akinek irányításával története legjobb szereplését produkálta a Siófok KC a bajnoki bronzérem megszerzésével hat éve. Ezt a teljesítményt azóta sem sikerült megismételni, ám ebben a szezonban erre minden esély megvan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában