Kézilabda NB I., nők

2018.09.12. 21:25

Meglepetésre kikapott a Siófok KC a Váctól

Meglepő vereséget szenvedett a Tor Odvar Moen vezette Siófok KC a Váctól, ráadásul saját közönsége előtt. A hazaiak gyenge első félidőt produkáltak, aminek korrigálása rengeteg energiát felemésztett. Hiba vezettek hárommal a lefújás előtt eggyel kikaptak…

Keszthelyi Zoltán

Fotó: siofokkc.hu

Siófok KC–GVM Europe Vác 28–29 (11–16)

Siófok, Kiss Szilárd Aréna, 1000 néző. Vezette: Bócz, Wiedemann.

Eddig még nem látott kezdővel állt elő Tor Odvar Moen, a hazaiak vezetőedzője, ami úgy tűnt a váciakat is megzavarta, ám tizenöt perc után kihasználva a tálcán kapott lehetőséget átvették a vezetést, a szünetre pedig ötgólos előnyt harcoltak ki.

Tor Odvar Moen a kapitányát, Nze Minkot például a tizennyolcadik percben küldte első alkalommal a pályára. A tréner a szünet után a megszokott összeállításban küldte pályára a csapatát, mely hatalmas energiákat mozgósítva nem hogy ledolgozta a hátrányát, hanem háromgólos előnybe került három perccel a vége előtt.

Aztán jött két fiatal, Kácsor, illetve a kieső Vasastól (!) igazolt Kuczora és megfordították a meccset a Vácnak, mely nem hagyta magát kivégezni, vagyis a fordítás ellenére is szívósan tapadt ellenfelére. Amikor pedig adódott a lehetőség le is tudott rá csapni...

A piros-kékek a magyar mezőnyben a jobbak közé tartoznak, hazai pályán soknak bizonyult a nekik adott első félidei ötgólos előny.

Fotó: siofokkc.hu

– Elhittük, hogy a végén mínusz háromról is nyerni tudunk, ez volt a kulcs – értékelt boldogan a lefújás után Szilágyi Zoltán. – A végén szerencsénk is volt, gondolok például a sáncos góljainkra, viszont ezért a szerencséért alaposan megdolgoztunk.

– A második félidőben az utolsó két percig nyolccal jobbak voltunk, hisz hárommal vezettünk, ám két perc alatt tönkre tettük, amit addig felépítettünk – mondta Tor Odvar Moen edző.

Siófok KC: Dedu – Böhme 5, Janjusevic 1, Jezic 3, Kobetic 7(1), Khmyrova, Aoustin. Csere: Solberg (kapus), Geiger, Nze Minko 6(2), Gonzalez 3, Drabik 3. Edző: Tor Odvar Moen.

GVM Europe Vác: Arenhart – Jovetic 4, Hámori 1, Szabó K. 1, Helembai 3, Kácsor 8(2), Radosavljevic 3. Csere: Suba (kapus), De Souza 2, Kuczora 5(1), Szamoranszky P. 2. Edző: Szilágyi Zoltán.

Hétméteresek: 4/3(3/2), illetve 6/4(4/3).

Kiállítások: 4(2), illetve 6(4) perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában